دستور پخت رولت گوشت خمیری:
مواد لازم برای 4-5 نفر:
- شکر: یک قاشق مرباخوری
- آب یا شیر: یک پیمانه سرخالی
- خمیر مایه خشک فوری: یک قاشق مرباخوری
- تخم مرغ: 1 عدد
- نمک: یک قاشق مرباخوری
- روغن مایع: 40 گرم
- آرد: حدود 400 گرم
مواد لازم میانی :
- گوشت چرخکرده، 250 گرم
- قارچ، 250 گرم
- فلفل دلمهای، یک1 عدد
- پیازمتوسط، یک عدد
- سیر، 3 حبه
- جعفری خشک، یک و نیم قاشق غذاخوری
- ریحان خشک، یک قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل، زردچوبه، به میزان لازم
- رب گوجهفرنگی، 3 قاشق غذاخوری
- پنیر موزارلای ورقه ای، 5 تا 6 ورق
- پنیر پارمسان، 2 قاشق غذاخوری (در صورت تمایل)
طرز تهیه رولت گوشت خمیری:
ابتدا شکر را در آب ولرم حل کرده و خمیر مایه را روی سطح آن بپاشید و خمیرمایه را کنار بگذارید تا عمل آید. بقیه مواد خمیر به جز آرد را در کاسه¬ای با قاشق یا همزن دستی هم بزنید. خمیر مایه عمل آمده را به اضافه مقداری آرد به مواد افزوده هم بزنید سپس بقیه آرد را به تدریج اضافه کنید تا خمیر جمع شود، سپس روی سطح آردپاشی شده حدود ده دقیقه ورز دهید تا یکدست شده و به دست نچسبد.
آرد بیش از حد به خورد خمیر ندهید. خمیر نباید خشک و سفت باشد. خمیر را در کاسه مناسبی که چرب کرده¬اید قرار داده و یک دور بگردانید تا همه جای خمیر به روغن آغشته شود. روی خمیر را با دستمال نخی تمیز یا سلفون پوشانده و استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود (یک و نیم تا دو ساعت)
طرز تهیه مواد میانی:
ابتدا داخل یک ماهیتابه پیازرا تفت دهید سپس سیر را اضافه کنید. کمی که نرم شدند، گوشت چرخکرده و فلفل دلمهای را اضافه کرده تفت دهید تا رنگ گوشت برگردد. قارچ خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید. سپس جعفری خشک، ریحان، نمک و فلفل، زردچوبه و رب گوجه را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. اگر دوست داشتید در این مرحله پنیر پارمسان را اضافه کرده و کمی دیگر بپزید و حرارت را خاموش کنید.
برای پیچیدن رولت گوشت، بعد از آماده شدن خمیر، پف خمیر را با مشت بخوابانید، روی کاغذ روغنی کمی آرد بپاشید و خمیر را به شکل مستطیل باز کنید. مواد میانی را به صورت استوانهای وسط خمیر بریزید و روی مواد ورقههای پنیر موزارلا را بچینید. کنارههای خمیر را برشهای اریب بزنید و به ترتیب از طرفین خمیر (مثل تصویر) را یک در میان روی مواد میانی مدل دهید. خمیر پیچیده را به کمک کاغذ روغنی به سینی فر منتقل کنید. روی خمیر پارچه تمیزی کشیده به مدت 20 دقیقه دیگر استراحت دهید. فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید.
بعد از اتمام استراحت دوم روی خمیر را با زرده تخممرغ رومال کرده و به مدت تا 40 تا 45 دقیقه در طبقه وسط فر از پیش گرم شده بپزید تا روی نانها طلایی شود. هنگام پخت نان یک کاسه آب یخ در کف فر بگذارید.