طرز تهیه بریانی مرغ اصیل و حرفه ای:
مواد لازم مرغ:
- ران مرغ، 4 عدد (قسمت بالای ران بدون پوست و استخوان، اگر دوست داشتید می توانید از قسمتهای دیگر مرغ استفاده کنید)
- روغن حیوانی، 3 قاشق غذاخوری (اب کرده)
- ماست، 3 قاشق غذاخوری
- پیاز بزرگ، 1 عدد (بسیار نازک برش بخورد)
- سیر، 3 حبه (پوره شده)
- فلفل سبز، 2 عدد
- پودر تخم گشنیز، 2 قاشق چایخوری
- پودر زیره سبز، 1 قاشق چایخوری
- 1 قاشق چایخوری پودر فلفل چیلی (می تونید کمتر استفاده کنید)
- پودر هل، ¼ قاشق چایخوری
- پودر دارچین، ¼ قاشق چایخوری
- 1 قاشق چایخوری ، پودر زنجبیل
- ادویه گرام ماسالا، ¼ قاشق چایخوری
- نمک
- برگ نعناع ریز خرد شده، 2 قاشق غذاخوری
مواد لازم برنج:
- برنج نپخته، 1 و ½ پیمانه
- دانه زیره، ½ قاشق چایخوری
- دانه رازیانه، ¼ قاشق چایخوری
- نمک
- هل درسته، 2 عدد
- چوب دارچین، 2 عدد
- دانه فلفل سیاه، 2عدد
- آب داغ، 3 پیمانه
- زعفران دم کرده، ¼ پیمانه
طرز تهیه بریانی مرغ :
پخت مرغ: روغن را داخل ماهیتابه بریزید و پیاز را سرخ کنید تا طلایی شود. داخل یک ماهیتابه دیگر، مرغ، ادویهها، سیر، ماست، فلفل سبز و نمک بریزید. خوب مخلوط کنید و درب ظرف را بگذارید و روی حرارت متوسط بگذارید هر از گاهی هم بزنید تا به روغن بیافتد. سپس ½ پیمانه آب جوش اضافه کنید تا کامل بپزد. پیاز سرخ شده را اضافه کرده مخلوط کنید برای دو دقیقه دیگر بماند (اگر احساس کردید مخلوط مرغ خیلی خشک شده، ¼ پیمانه دیگر آب جوش اضافه کنید.) وقتی مرغ کاملا پخت نعناع را اضافه کنید و یک دقیقه بعد حرارت را خاموش کنید (عصاره مرغ شما باید حدودا 3/1 پیمانه بماند)
پخت برنج: آب را داخل قابلمه ریخته بجوشانید سپس ادویه ها را اضافه کرده چند ثانیه بعد برنج را اضافه کنید. برنج را با حرارت ملایم بپزید وقتی آب برنج کلا کشیده شد، نیمی دیگر از برنج را به ظرف دیگر منتقل کنید مخلوط مرغ را روی برنج بریزید و بقیه برنج را روی آن بریزید و زعفران دم کرده را روی برنج بریزید و دم کنید.