رسپی شیرینی قرابیه انجیر:
لیوان استفاده شده، 200 میلی لیتر است .(چهار پنجم پیمانه قنادی یا یک لیوان دسته دار استاندارد)
استکان استفاده شده 125 میلی لیتر است. (نصف پیمانهی قنادی یا لیوان دسته دار)
مواد لازم:
- 200 گرم کره در دمای اتاق
- 1 استکان روغن مایع
- 1 استکان شکر دانه ریز
- 2 قاشق غذاخوری ماست
- 1 عدد تخم مرغ
- یک قاشق چایخوری کاکائو
- 1 پاکت (وانیل شکری) وانیل شکری یا وانیل خالص کمی
- نصف پاکت (5 گرم) (یا یک و نیم قاشق چایخوری بکینگ پودر
- به میزان لازم آرد (حدود 5 تا 6 لیوان)
مواد میانی:
- 400 گرم انجیر خشک
- 3 قاشق غذاخوری شکر دانه ریز
- 2 قاشق غذاخوری روغن مایع
- 1 لیوان آب
- یک لیوان مغز گردوی درشت خرد شده
- 1 قاشق چایخوری دارچین
طرز تهیه شیرینی قرابیه انجیری:
ابتدا انجیرها را به صورت مکعب های ریز خرد کره داخل قابلمه ای بریزید. بقیه مواد میانی را به آن اضافه کرده بپزید تا آب آن خشک شود . سپس از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.
تهیه خمیر:
همه مواد را به غیر از خمیر داخل کاسه ای بریزید و مخلوط کنید. سپس کم کم آرد را اضافه کنید و ورز دهید تا خمیر نرمی به دست آید. نایلون سلفون را کف دست خود پهن کنید و از خمیر تکه ای به اندازه گردو بردارید و کف دست باز کنید و یک قاشق مرباخوری از مواد میانی بگذارید .سپس سلفون را از اطراف جمع کرده و خمیر به وسیله آن ببندید و شکل دهید. سپس نایلون را باز کنید و قرابیه ها را داخل سینی فر که کاغذ روغنی انداخته اید، بچینید. قرابیه ها را در فر از پیش گرم شده در دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 30 تا 35 دقیقه در حدی که قهوه ای کم رنک شود، بپزید. پس از سرد شدن روی آنها پودر شکر بپاشید و سرو کنید. نوش جان