طرز تهیه پای روستایی خونگی :
مواد لازم:
- 1- پیاز متوسط، 1 عدد (ساطوری)
- 2- هویچ متوسط، 1 عدد (ساطوری)
- 3- روغن مایع، 4 قاشق سوپخوری
- 4- قارچ، 120 گرم (ورقه شده)
- 5- گوشت گوساله چرخکرده، 500 گرم
- 6- آرد سفید، 2 قاشق سوپخوری
- 7- آب مرغ یا آب، 300 میلی لیتر (حدود یک و یک چهارم پیمانه)
- 8- رب گوجهفرنگی، یک قاشق سوپخوری
- 9- سیب زمینی، 700 گرم (آبپز)
- 10- کره، 25 گرم
- 11- شیر، 45 میلی لیتر (3 قاشق سوپخوری)
- 12- ترخون یا جعفری، یک قاشق سوپخوری
طرز تهیه پای روستایی :
روغن را در یک تابه روی حرارت ملایم داغ کرده و پیاز، هویچ و قارچ را حدود 10 دقیقه در آن تفت دهید. گوشت چرخکرده را اضافه کرده و تفت دادن را 8 دقیقه دیگر ادامه دهید تا رنگ آن عوض شود. گوشت را کاملا باز کنید تا گلوله نشود. آرد را در چند قاشق از آب مرغ حل کرده و به تابه اضافه کنید. باقی آب مرغ یا آب را به غذا اضافه کرده و به جوش آورید.
رب را اضافه کرده و مایه را 30 تا 45 دقیقه بپزید. گهگاه آن را هم بزنید تا ته نگیرد. در 15 دقیقه آخر در تابه را بردارید تا تمام آب گوشت تبخیر شود. فر را روی 190 درجه سانتیگراد داغ کنید. سیب زمینی ها را گرم کرده و با شیر، کره و نمک له کنید تا پوره شود. ترخون را به گوشت اضافه کرده نمک و فلفل آن را اندازه کنید. گوشت را کف یک ظرف نسوز ریخته و روی آن را با یک لایه سیب زمینی بپوشانید. پای را 25 دقیقه در فر قرار دهید تا روی آن طلایی شود، سپس سرو کنید.