طرز تهیه توپک سیب زمینی با مرغ :
مواد لازم:
- 1 کیلوگرم سینه مرغ
- 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- 3 عدد فلفل دلمه ای رنگی
- 2 عدد پیاز
- 3 حبه سیر (اگر دوست داشتید میتونید 4 تا 5 عدد قارچ نیز استفاده کنید)
- 1 استکان آرد
- نمک
- 1 قاشق چایخوری فلفل سیاه
- 1 قاشق چایخوری فلفل پرک (پول ببر)
- یک قاشق چایخوری آویشن
- 1 کیلوگرم سیب زمینی
- 1 قاشق غذاخوری کره
- مواد لازم سس بسامل (سفید)
- 1 و نیم قاشق غذاخوری کره
- 2 قاشق غذاخوری آرد
- 3 لیوان شیر
- نمک
- فلفل سیاه
- برای رویه: 1 لیوان پنیر پیتزای رنده شده
دستور پخت توپک سیب زمینی با مرغ :
ابتدا سیب زمینی را پوست بکنید و روی حرارت آب پز کنید تا نرم شوند. سیب زمینی های آب پز را با چنگال یا گوشت کوب له کنید.
به حالت پوره که درآمد، نمک، کره و فلفل را اضافه کرده و خوب هم بزنید. پس از کمی خنک شدن از مخلوط سیب زمینی بردارید و در دست به اندازه گوله برف گرد کنید.
گوشت را به اندازه های مکعبی خرد کنید و در قابلمه ای بریزید. روغن زیتون را اضافه کنید و به مدت 4 تا 5 دقیقه تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. شعله اجاق را کم کنید و درب قابلمه بگذارید تا به مدت 20 دقیقه بپزد. در این فاصله سبزیجات را به شکل ژولین(خلالی) برش بزنید.
سپس رب گوجه را اضافه کنید و هم بزنید و بعد از آن سبزیجات و ادویه ها و یک استکان آب را اضافه کنید و مخلوط کنید. مجددا درب ظرف را بگذارید و برای 10 دقیقه دیگر بپزید.
مخلوط سبزیجات و مرغ را کف ظرف مناسب فر بریزید و توپ های سیب زمینی را روی آن بچینید.
برای تهیه سس:
سپس کره و آرد را در ظرف مناسبی بریزید و تفت دهید سپس همراه با هم زدن کم کم شیر را اضافه کنید و مخلوط کنید وقتی پخته و غلیظ شد، نمک و فلفل را اضافه کنید و مخلوط کنید و از روی حرارت بردارید.
سس را به کمک ملاقه روی لایه سیب زمینی ها بریزید.
پس از پوشاندن کامل سیب زمینی ها با سس روی آنها پنیر پیتزا را بریزید و در فر 220 درجه سانتیگراد از پیش گرم شده در حدی که پنیر ذوب شده و روی آن کمی سرخ شود، بپزید. نوش جان