طرز تهیه شیرینی مشهدی خونگی:
مواد لازم :
- روغن جامد صاف، 80 گرم
- کره نرم، 80 گرم
- پودر قند، 50 گرم
- تخم مرغ، 30 گرم مخلوط زرده و سفیده
- وانیل، یک دوم قاشق چایخوری
- عسل، 30 گرم
- شیر، 3 قاشق سوپخوری
- آرد گندم، 300 گرم
- مواد لازم برای تزیین
- عسل یا ژله مغزی بی رنگ، یک چهارم پیمانه
- پودر پسته، نارگیل و کنجد، به مقار لازم
- مارمالاد یا ژله مغزی، یک دوم پیمانه
طرز تهیه شیرینی مشهدی :
روغن، کره و پودر قند را با همزن برقی بزنید تا سبک شود. تخم مرغ و وانیل را اضافه کرده و دوباره قدری هم بزنید. عسل و شیر را اضافه و مخلوط کنید. آرد را افزوده . با کمک قاشق چوبی مواد را باهم ترکیب کنید (فقط در حدی که آرد جذب مواد شود). خمیر نیاز به ورز دادن ندارد و مخلوط کردن زیاد باعث می شود خمیر به روغن بیافتد. خمیر را داخل کیسه فریزر به مدت 1 ال 2 ساعت در یخچال قرار دهید. بعد از این زمان، خمیر را از یخچال خارج کرده و مابین دو قطعه نایلون به ضخامت نیم سانتی متر پهن و صاف کنید.
با قالب های دلخواه خمیر را برش بزنید.
تعداد شیرینی ها را زوج در نظر بگیرید. می توانید نیمی از شیرینی ها را حفره دار درست کنید. توجه کنید که حتما شیرینی های حفره دار را جداگانه در سینی فر قرار داده و شیرینی های بدون حفره را در سینی دیگری بپزید، زیرا زمان پخت شیرینی های حفره دار کوتاه تر است. سینی ها را در فر از پیش گرم شده با دمای 170 درجه سانتیگراد به مدت 12 تا 15 دقیقه تا زمانیکه شیرینی ها کمی طلایی شوند، قرار دهید.
بعد از خنک شدن شیرینی ها، با قلم مو مقداری عسل یا ژله مغزی بی رنگ را که گرم کرده اید تا روان شود، روی شیرینی های حفره دار مالیده و با پودر پسته، نارگیل و کنجد تزیین کنید. شیرینی های ساده را در سینی کنار هم بچینید، به طوری که قسمت روی شیرینی در زیر باشد. با کمک قیف مقداری مارمالاد یا ژله مغزی رنگی روی هر کدام ریخته و شیرینی حفره دار تزیین شده را روی قسمت زیری قرار دهید تا شیرینی ها جفت شوند. می توانید مقداری از شیرینی ها را به جای تزیین با مغزها، با شکلات ذوب شده تزیین کنید.