طرز تهیه چیز کیک باقلوا :
مواد لازم برای شربت:
- آب 3/4 پیمانه
- شکر، 3/4 پیمانه (140 گرم)
- چوب دارچین، 1 عدد
- اسلایس لیمو، 1 عدد
- میخک، 3عدد
- گلاب غلیظ، 3/4 قاشق چایخوری
مواد میانی:
- پنیر خامه ای (یا ماسکارپونه) 250 گرم
- خامه ترش، 400 گرم
- شکر دانه ریز، 1 پیمانه
- رنده پوست و آب نصف یک لیمو
- تخم مرغ، 3 عدد
- مواد لایه پایه:
- بادام، 75 گرم
- گردو، 75 گرم
- دارچین، 1 قاشق چایخوری
- شکر، 1 و نیم قاشق غذاخوری
- کره ذوب شده، 15 گرم
برای ترکیب کردن :
- کره ذوب شده، 50 گرم
- خمیر یوفکا، 6 ورق
دستور پخت چیز کیک باقلوا :
1- این میزان مواد ذکر شده برای قالب گرد کمربندی 20 سانتیمتری با ارتفاع 7 سانتیمتری مناسب است. فر را روی 160 درجه سانتیگراد روشن کنید.
2- برای تهیه شربت: ابتدا شربت را درست کنید چون شربت باید زمان استفاده خنک باشد. به جز گلاب همه مواد شربت را داخل قابلمه کوچکی بریزید و روی حرارت بگذارید تا به جوش آید. سپس شعله را ملایم کنید و آرام بگذارید به مدت 20 دقیقه جوشیده و قوام یابد. در پایان گلاب را اضافه کرده و یک جوش زد از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید خنک شود
برای کراست پایه:
3- برای کراست پایه: همه مواد پایه به جز کره را داخل غذاساز بریزید و چند پالس بزنید تا به تکه های ریز خرد شوند. پودر نشوند. الان کره را مخلوط نکنید فعلا کنار بگذارید و مواد میانی را آماده کنید.
4- برای مواد میانی، پنیر خامه ای را در یک کاسه بزرگ بریزید، خامه ترش، شکر دانه ریز و رنده پوست و آبلیمو را اضافه کنید . با استفاده از همزن برقی یا دستی هم بزند تا مواد یکدست شوند. سپس تخم مرغ ها را دانه دانه اضافه کنید. و همزدن را ادامه دهید تا مخلوط صاف و یکدست شود.
ترکیب چیزکیک:
5- ترکیب چیز کیک: کف و دیواره های قالب را کاغذ روغنی بیاندازید. کل دیواره قالب را با کره چرب کنید. اینکار باعث میشود، خمیر یوفکا به دیواره قالب نچسبد و بعد از پخت راحت جدا شود.
6- شش ورق خمیر را از بسته خارج کنید. لایه اول خمیر را با کره چرب کنید و داخل قالب بیاندازید و بگذارید اضافه های خمیر از کناره های قالب بلند بماند. لایه بعدی خمیر را چرب کنید و به صورت 90 درجه با لایه اول بگذارید. دوباره اضافی های خمیر را از لبه ها بلند نگهدارید. به این ترتیب بقیه لایه ها را نیز چرب کرده و داخل قالب بگذارید.
7- آجیل های پودر شده را با کره مخلوط کنید و کف قالب بریزید و با پشت قاشق روی لایه خمیر فشرده کنید. مواد میانی را روی لایه آجیلی بریزید. اطمینان حاصل کنید که ورق های خمیر بلندتر از لبه های قالب بماند.
برای بافت بهتر
8- برای بافت بهتر کمی از از لبه های لایه های داخل خمیر تا کنید روی لایه پنیری سپس قالب را داخی یک سینی فر بگذارید و پس آن داخل فر بگذارید.
9- چیز کیک را در طبقه وسط فر به مدت 50 تا 55 دقیقه بپزید. در پایان پخت وسط چیز کیک کمی شل است اما کناره ها سفت شده است. حین پخت ممکن است مواد میانی کمی بالا بیاید که پس از خنک شدن دوباره به حالت قبل برمی گردد و ممکن است از لبه ها جدا شده یا ترک بردارد. که آنها را با مواد رویه که اضافه میشود، پوشش داده می شود.
10- به محض اینکه چیز کیک پخته شد و باقلوا را از فر بیرون آوردید، روی آن را به آرامی با چاقو چند شکاف دهید و سپس شربت خنک شده را روی آن بریزید. می توانید مقداری شربت را نگه دارید و قبل از سرو به آن اضافه کنید. کنار بگذارید و اجازه دهید چیزکیک خوب خنک شده و شربت جذب آن شود (حدود 2 ساعت) سپس کمربندی قالب را باز کنید.
11- هنگامی که چیزکیک خنک شد، ورقه های خمیر پخته را که در امتداد لبه قرار دارند برش دهید . سپس کمربندی قالب را به آرامی باز کنید. روی چیزکیک کمی آجیل خرد شده بپاشید (من پسته خرد شده و برگهای گل روی آن ریختم برای خوش رنگ تر شدن. چیزکیک را برای حداقل 3 ساعت دیگر در یخچال بگذارید و سپس سرو کنید. پیشنهاد مکنم برای نتیجه بهتر یک شب در یخچال بگذارید و مقداری از شربت را کنار بگذارید و زمان سرو روی آن بریزید تا براق و خوشگل باشد.