طرز تهیه شیرینی تاتلی رولی گردو:
لیوان استفاده شده 200 میلی است. اگر لیوان دسته دار فرانسوی یا پیمانه قنادی دارید لیوان را به اندازه 1 سانت سرخالی پر کنید با لیوان 200 میلی برابر میشود. هر استکان معادل نصف پیمانه میباشد.
مواد لازم:
- برای شربت:
- 3 لیوان شکر
- 3 و نیم لیوان آب
- 1 قاشق مرباخوری آب لیمو
برای خمیر:
- 2 قاشق غذاخوری پر کره
- 1 عدد تخم مرغ
- 2 قاشق غذاخوری ماست
- نصف لیوان ایرمیک
- 1 پاکت (5 گرمی) وانیل شکری یا وانیل خاص کمی
- 1 پاکت (10 گرمی) بکینگ پودر
- نصف لیوان روغن مایع
- 1 قاشق غذاخوری سرکه
- 3 لیوان آرد
برای میان خمیر:
- 1 کاسه گردوی ریز خردشده
دستور پخت شیرینی تاتلی رولی گردو:
ابتدا شربت را آماده کنید. شکر و آب را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت بگذارید به جوش آید. به محض اینکه شروع به جوشیدن کرد، آبلیمو را بریزید و به مدت 6 تا 7 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشانید سپس شعله را خاموش کنید کنار بگذارید خنک شود.
حالا خمیر تاتلی را آماده کنید، کره، تخم مرغ، ایرمیک، ماست، روغن مایع و سرکه را در ظرفی بزرگ بریزید و خوب مخلوط کنید. وانیل و بکینگ پودر را نیز اضافه کنید. آرد را کم کم و به تدریج اضافه کنید و خمیر را ورز داده جمع کنید. خمیر نرمی به دست میآید که به دست نمی چسبد.
حالا این خمیر را به وسیله وردنه مابین دو ورق کاغذ روغنی باز کنید. تا حد ممکن خمیر را نازک باز کنید. سپس کاغذ روغنی را از روی خمیر بردارید و کناره های خمیر را با چاقو صاف کرده و مستطیلی کنید.
سپس همه جای خمیر را گردوی خرد شده بپاشید.
اگر دوست داشتید می توانید از فندق خرد شده استفاده کنید. من از ترکیب گردو دارچین استفاده کردم. پس از اینکه گردو پاشیدید با دست به آرامی فشار دهید که خوب به خمیر بچسبند. حالا خمیر را از وسط نصف کنید. سپس دوباره آن را از وسط تقسیم کرده و به 4 قسمت تقسیم کنید.
این قطعات را نیز نازک (به ضخامت دو انگشت) برش بزنیم تا نوارهای نازکی بدست آورید. بیایید این نوارها را به صورت رول بپیچید. و با دست کمی فشار دهید تا هنگام پخت باز نشود. سینی فر را کمی چرب کنید سپس رول های آماده شده را در سینی بچینید. در فر از پیش گرم شده در دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید. وقتی دسر را از فر خارج کردید شربت سرد را با ملاقه روی آن بریزید و کنار بگذارید که شربت به خورد شیرینی برود.