طرز تهیه لنزا مصری :
لنزا یک دسر عربی است که شبیه پای است اما کراست آن بافتی مابین بسبوسه و کیک دارد و فیلینگ آن محلبی غلیظ می باشد.
مواد لازم:
- آرد، 1 و ½ پیمانه
- پودر نارگیل، 1 پیمانه
- کره، 1 پیمانه (نرم شده در دمای اتاق)
- پودر شکر، 1 پیمانه
- تخم مرغ، 2 عدد
- اسانس وانیل، 1قاشق چایخوری یا وانیل خالص پودری 1/4 قاشق چایخوری
- نمک یک پنسه
برای کرم فیلینگ(محلبی):
- شیر، 2 پیمانه
- نشاسته ذرت، 4 قاشق غذاخوری
- شکر، 2 قاشق غذاخوری
- پودر خامه، 1 قاشق غذاخوری
- برای شربت:
- شکر، ½ پیمانه
- آب، ½ پیمانه
- آبلیمو، 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه لنزا مصری :
برای آماده کردن محلبی: شیر، شکر، نشاسته ذرت و پودر خامه را داخل یک قابلمه با کفی ضخیم بریزید. خوب هم بزنید تا شکر کاملا حل شود. قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید و به طور مداوم هم بزنید تا مخلوط به جوش آمده شروع به غلیظ شدن کند. از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.
آماده کردن کراست پایه و رویه:
1- کره نرم شده را به همراه شکر خوب هم بزنید تا کرمی و پوک شود.
2- تخم مرغ ها را دانه دانه اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید.
3-وانیل و نمک را اضافه کنید.
4- در یک کاسه جداگانه آرد را الک کرده و با پودر نارگیل مخلوط کنید. سپس آن را به مخلوط کره اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا به قوام یک خمیر نرم برسید.
5- خمیر را داخل یک نایلون فریزر بگذارید و به مدت 30 دقیقه در یخچال استراحت دهید.
6- فر را در دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید. کف یک قالب گرد 22 سانتیمتری را کاغذ روغنی بیاندازید و اگر جنس قالب نچسب نیست، دیواره ها را چرب کنید.
7- خمیر را 4 قسمت کنید. ¾ قسمت از خمیر را بردارید و کف و دیواره قالب را با خمیر بپوشانید. اگر احساس کردید خمیر خیلی چسبناک است، کمی دستان خود را مرطوب کنید.
8- کرم محلبی فیلینگ را روی لایه خمیری بریزید.
مابقی ¼ خمیر را داخل قیف بریزید و با سری شکوفه روی کرم به صورت خطهای عمود بر هم (شطرنجی) قیف بزنید. خطوط حداقل به اندازه 3 سانتیمتر از هم فاصله داشته باشند، چون پس از پخت پهن می شوند. اگر دوست داشتید روی دسر را با گیلاس تزیین کنید.
9- به مدت 20 تا 25 دقیقه بپزید تا کناره ها طلایی شوند. سپس دسر را از فر خارج کرده و روی پنجره سیمی خنک کنید. پس از 5 دقیقه ¼ پیمانه از شربت داغ را روی آن بریزید.
10- بگذارید دسر در دمای محیط خنک شود. زمانیکه خواستید لنزا را سرو کنید روی آن را با خلال پسته تزیین کنید
11- برای آماده کردن شربت: شکر، آب و آبلیمو را داخل قابلمه ای کوچک بریزید روی حرارت بگذارید تا بجوشد و سپس شعله را خاموش کنید.