طرز تهیه نان اکمک سومون:
مواد خمیر اولیه:
- یک پاکت خمیر مایه خشک یا یک قاشق غذاخوری
- یک قاشق مرباخوری شکر
- نصف قاشق مرباخوری نمک
- 5قاشق آرد
- نصف لیوان آب هم دمای اتاق
مواد خمیر اصلی:
- دو نیم لیوان آب
- نصف قاشق مربا خوری نمک
- 5-6لیوان آرد
طرز تهیه نان اکمک سومون:
مواد خمیر اولیه را مخلوط کرده و نایلکس کشیده و یک ساعت استراحت دهید.
آب خمیر اولیه نمک و 5لیوان آرد را مخلوط کنید و بقیه آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیر کمی به دست بچسبد خمیر را 10دقیقه خوب ورز دهید روی خمیر را پوشانده و یک ساعت استراحت دهید.
روی سطح آرد پاشی شده خمیر را نازک پهن کنید و مانند ویدئو تا بزنید.
می توانید خمیر را دو قسمت کنید.
خمیر تا زده را داخل قابلمه یا قالب بگذارید و نیم ساعت استراحت دهید .
می توانید داخل قابلمه پارچه تمیز پهن کنید آرد پاشی کنید و خمیر را داخلش گذاشته و با یک نایلون رویش را بپوشانی و 3-4ساعت در یخچال استراحت دهید. و بعد در قالب بگذارید.
در فری که از قبل روی 200درجه گرم شده و کف فر یک کاسه آب گذاشته ایم حدود 40دقیقه می پزیم برای اینکه روی نان ها نسوزد 20دقیقه اول با کاغذ روغنی می توانید رویشان را بپوشانید. و
بعد از در آوردن از فر روی توری بگذارید تا خنک شد و بعد از خنک شدن برش بزنید.
نوش جان