طرز تهیه نان تافتون خانگی:
مواد لازم:
- خميرمايه فوري٢ق چ
- شكر١ ق چ
- آب ولرم ١.٢پيمانه
- ماست ٣.٤پيمانه
- تخم مرغ ١عدد
- نمك ١ق چ
- روغن مايع ١.٤پيمانه
- آرد شيريني پزي يا لواش يا تافتون بطور تقريبي٣پيمانه
طرز تهیه نان تافتون خانگی:
خمیر مایه و شکر و١ق غ آرد را داخل ظرف ريخته و سپس آب ولرم بریزید ومخلوط كنيد در بزاريد ودورش رو با حوله بپيچيددرجاي گرم ١٥ دقیقه صبر کنیدتا فعال شود سپس روغن مايع تخم مرغ و نمك و ماست را باهم مخلوط كنيد و هم بزنید و بعد به خميرمايه فعال شده اضافي كنيدبعد ارد را ٣تا٤بار الك كنيد و بعد ارد را كم كم به بقيه مواد اضافي كنيد تا زماني كه خمير لطيفي به دست بياد البته كمي چسبندگي دارد ميزان ريختن ارد بستگي به كيفيت آن و بزرگي و كوچكي تخم مرغ هاتون دارد بنابراين امكان دارد ارد كمتر يا بيشتري استفاده كنيد به مدت ١٥دقيقه ورز دهيد. داخل ١كاسه را ارد پاچي كنيد و خمير را داخل ان قراردهيد روی خمیر را با كيسه بپوشانید و دور ظرف حوله بپيچيد ودرجاي گرم گذاشته به مدت١٥دقيقه استراحت دهيد.
بعد خمير را به ٨قسمت مساوي تقسيم كنيد در حين كار روي خميرها سليفون يا پاكت فريزر كشيده بعد با يك دستمال تميز بپوشانيد بعد ساج چدني را روي حرارت گاز بگذاريد نكته ساج را روي گاز شيشه اي نزاريدهااا به مدت١٠دقيقه با حرارت كم گرم شود روي سطح كارتون ارد پاشي كنيدخمير را باوردنه باز كنيد خمير رو نه خيلي نازك نه خيلي ضخيم باز كنيدبا چنگال روي خميرتون شيار بيندازيد تا بهتر بپزد سطح خميرتون را با دست خيس كمي مرطوب كنيد بعد خمير را روي شاطه بند قرار دهيد بعد خمير را روي ساج انداخته و اجازه دهيد طلايي شود سپس نان را برگردانيد اجازه دهيد هر دو طرف نان طلايي شود نان هاي پخته شده را بين پارچه نخي قرار دهيد تا خنك شود بعد نوشه جان كنيد.نان تافتون خانگی شما اماده است!!