کیک سیب کاراملی:
طرز تهیه کیک سیب کاراملی:
برای قسمت کاراملی:
- سیب نگینی خورد شده سه عدد متوسط
- شکر سفید یا قهوه ای یک استکان
- کره ۷۵ گرم
- شیر ولرم یک و نیم استکان
- نشاسته یک قاشق مربا خوری پر
- دارچین ۱ قاشق چایخوری
- وانیل کمی
نشاسته رو توی نصف استکان شیر حل کنید و بقیه شیر رو بهش اضافه کنید .کره رو روی حرارت بزارید تا ذوب بشه بعد شکر رو بهش اضافه کنید و هم بزنید تا کاراملی بشه سیب رو بهش اضافه کنید و کمی هم بزنید بعد تابه رو از روی حرارت بردارید و شیر و نشاسته رو بهش اضافه کنید و هم بزنید بعد بزارید روی حرارت ملایم و هم بزنید تا مایه غلیظی بدست بیاد بعد هم دارچین و وانیل رو اضافه کنید و کنار بزارید تا به دمای محیط برسه.
مواد لازم کیک :
- کره به دمای محیط رسیده ۱۲۵ گرم
- تخم مرغ به دمای محیط رسیده ۳ عدد
- شکر ۱ استکان
- ماست شیرین ۱ استکان
- بکینگ پودر ۱ قاشق غذا خوری
- وانیل کمی
- آرد ۴ الی ۴/۵ استکان
- گردو خورد شده به مقدار لازم
قالب کمربندی ۲۸ سانتی رو چرب کنید و کاغذ روغنی بندازید
فر روی ۱۷۰ درجه گرم کنید.آرد و بکینگ پودر الک بشه. کره رو با همزن بزنید تا از هم باز بشه. بعد شکر و وانیل رو بهش اضافه کنید . با همزن بزنید تا کاملا پفکی بشه و رنگش از زردی به سفیدی برسه.
حالا تخم مرغ ها رو دونه دونه به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید و ماست رو اضافه کنی.در نهایت ترکیب آرد رو بهش اضافه کنید.توجه کنید که خمیر غلیظی باید بدست بیاد که شل و روان نیست و وقتی میریزیمش کف قالب باید با قاشق پخشش کنیم کف قالب و روش رو صاف کنیم.
(در صورت شل بودن مایه کیک مواد سیب و کاراملی میره زیر کیک و میسوزه ). بعد هم مواد کاراملی که خنک شده رو روی مایه کیکمون میریزیم . با قاشق بصورت مارپیچ زیر و رو میکنیم . بعد هم گردو خورد شده رو روش میریزیم . میره تو فر به مدت حدودی ۴۰ تا ۵۰دقیقه .زمان پخت بسته به فرتون کمتر یا بیشتر میشه.
توی این دستور گنجایش استکان ۱۲۵ میلی لیتر هست