اموزش اشپزی و دستور پخت سبزی پلو ماهی غذای سنتی و مجلسی ایرانی :
مواد مورد نیاز :
- برنج 1 کیلو
- سبزیِ پلو 500 گرم
- نمکبه میزان لازم
- زعفران حل شده 2 قاشق غذاخوری کره یا روغن 200 گرم
طرز تهیه سبزی پلو ماهی :
ابتدا برنج را بشویید و با مقداری آب و نمک به مدت 3 تا 4 ساعت خیس دهید،بعد برنج را در آب جوش نیم پز کنید و بعد آبکش کنید.
سبزی ها را هم پاک کنید و خوب بشویید. بعد از اینکه آب اضافی سبزی ها گرفته شد، آنها را ریز خرد کنید.
سبزی های خرد شده را درون تابه ای بزرگ که مقداری روغن در آن است ریخته و کمی تفت می دهیم تا هم مقداری سبزی سرخ شود و هم اینکه آب آن کاملا تبخیر شود.
ته قابلمه ای که میخواهید برنج را در آن دم کنید، مقداری روغن بریزید و هر ته دیگی که دوست دارید کف قابلمه بچینید و روی آن چند کفگیر از برنج آبکش شده بریزید و روی برنج یک لایه از سبزی تفت داده شده بریزید.
دوباره روی سبزی ها برنج بکشید و این ترتیب را تا تمام شدن برنج و سبزی ها ادامه دهید.
سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا بخار آن بالا بیاید. بعد مقداری زعفران روی برنج بریزید و بگذارید تا برنج روی حرارت کم دم بکشد.
طرز تهیه ماهی:
برای ماهی هم ابتدا ماهی ها را به قطعات کوچک تقسیم کنید و به طور کامل بشویید و در آخر آن را خشک کنید.
برای طعم دار کردن ماهی ابتدا باید یک ظرف مناسب انتخاب کنید. آرد، نمک، تخم گشنیز، آبلیمو، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر پیاز، پودر پاپریکا، پودر سیر و زعفران دم کرده بریزید و به صورت کامل مخلوط کنید و در انتها کمی روغن زیتون بریزید تا مایه مورد نظر آماده شود. فقط باید مواظب باشید که مایه نه شل و نه سفت باشد. در انتها ماهی های برش داده شده را در مایه مورد نظر غلت میدهیم تا کاملا مواد را به خودش جذب کند
ابتدا روی سینی فویل میکشیم،ماهی ها رو داخل سيني چیدن، در دمای 190 درجه ماهی ها 20 دقیقه قرار دهید.
نوش جان