طرز تهیه دونات خونگی:
مواد مورد نیاز :
- آرد 500 گرم
- آب 6 قاشق غذاخوری
- کره ذوب شده 60 گرم
- مخمر معمولی یا فوری 5 گرم
- شکر 60 گرم
- تخم مرغ 1 عدد
- نمک 1 قاشق چایخوری
- روغن سرخ کردنی به میزان لازم
- شکلات
- ترافل رنگی
- شیر نصف لیوان
طرز تهیه دونات خونگی:
مخمر فوری را به همراه ۱ قاشق غذاخوری از شکر، داخل آب ولرم بریزید و کمی هم بزنید. روی آن را بپوشانید و برای ۱۵ دقیقه اجازه دهید تا خمیر مایه فعال شود و پف کند. تخممرغها را درون ظرفی بشکنید و به خوبی هم بزنید. باقیمانده شکر را به همراه نمک به تخم مرغ ها اضافه کنید و با همزن حدود ۲ دقیقه هم بزنید تا رنگ روشن و یکدستی از این ترکیب داشته باشید.
حال کره نرم شده را به آن اضافه کنید و کمی دیگر هم بزنید. شیر ولرم و مخمر آماده شده را هم به آن اضافه کنید و هم بزنید. آرد را ۳ بار الک کنید و کم کم به مواد اضافه کنید. این مرحله را با حوصله انجام دهید و با هر بار اضافه کردن مقداری از آرد، مخلوط را هم بزنید تا متوجه تغییرات آن برای اضافه کردن باقی آرد باشید.
حالا باید برای ۱۰ دقیقه خمیر را به خوبی ورز دهید. بعد از این مرحله، خمیر را گرد کنید و داخل ظرفی که کمی آن را با روغن مایع چرب کرده باشید، قرار دهید. روی خمیر را هم مقداری چرب کنید. حالا باید روی ظرف را بپوشانید. از یک پارچه تمیز استفاده کنید. خمیر باید حدود ۱ ساعت در دمای محیط آشپزخانه که نسبتاً گرم باشد استراحت کند. بعد از این زمان، پف خمیر را با دست بگیرید و آن را کمی دیگر ورز دهید. خمیر را ۲ قسمت کنید، آن را روی سینی خشک و تمیزی به قطر ۱ سانتیمتر پهن کنید و به کمک کاتر گرد یا قالب مخصوص دونات، آن را قالب بزنید.
مرحله ی قرار دادن در فر:
روی یک سینی، کاغذ روغنی پهن کنید و دوناتهای قالب زده را روی آن بچینید. پس از اتمام کار، نوبت به مرحله دوم استراحت خمیر است. روی خمیر را حدود نیم ساعت با پارچه تمیز بپوشانید. این مرحله برای طرز تهیه دونات اهمیت زیادی دارد. بعد از این زمان، روغن را داخل قابلمه کوچکی بریزید و اجازه دهید داغ شود. حالا هر ۲ طرف دونات ها را یکی یکی سرخ میکنیم و روی دستمال جذب روغن میگذاریم. حین سرخ شدن از روغن داغ روی دونات ها بریزید تا دو طرف دونات هم زمان گرم شده و پف بهتری داشته باشد.
دونات شکلاتی:
حالا برای داشتن دونات شکلاتی خوشمزه شکلات به روش بن ماری ذوب کنید. یک سمت دوناتها شکلات بریزید و به دلخواه ترافل بپاشید، نوش جان