• Peykanielaheh@gmail.com
  • ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.
    ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.

    آلرژی غذایی در کودک و نوزاد : آنچه والدین باید بدانند

    آلرژی غذایی در کودک

    اگر به نظر می رسد که هر کودک دیگری که می شناسید به چیزی حساسیت دارد، دلیل خوبی وجود دارد. محققان در مورد یک چیز مطمئن هستند: آلرژی های غذایی در کودکان در حال افزایش است.

    از آنجایی که آلرژی در خانواده ها شایع است، اگر شما یا همسرتان – یا هر دوی شما – به چیزی (از جمله گرده، کپک یا حیوانات خانگی) آلرژی دارید، ممکن است کودک یا کودک نوپای شما نیز در معرض خطر ابتلا به آلرژی باشد.

    آیا می توان احتمال ابتلای فرزندتان به آلرژی غذایی را کاهش داد؟ چگونه می توانید تشخیص دهید که کودک یا کودک نوپای شما به چیزی حساسیت دارد؟ و برای درمان یک واکنش آلرژیک چه کاری می توانید انجام دهید؟ برای پاسخ به این سؤالات و سایر سؤالات خود در مورد آلرژی غذایی در نوزادان، ادامه مطلب را بخوانید.

    علت آلرژی غذایی در نوزادان چیست؟

    آلرژی غذایی در نوزادان زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن با یک غذا به عنوان یک تهدید بالقوه برخورد کند. این پاسخ ایمنی بیش از حد باعث واکنش بد کودک شما می شود که می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد.

    اگر کودک شما مشکلات پوستی، معده یا تنفسی دارد، ممکن است آلرژی غذایی مقصر باشد. یک مطالعه در سال 2018 که توسط آکادمی اطفال آمریکا (AAP) در مجله Pediatrics منتشر شد، نشان داد که حدود 8 درصد از کودکان ایالات متحده آلرژی غذایی دارند و تحت تأثیر آن قرار دارند.

    بر اساس مطالعه قبلی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، این افزایش نسبت به یک دهه قبل است، زمانی که حدود 5 درصد از کودکان زیر 18 سال در ایالات متحده آلرژی غذایی داشتند.

    علائم آلرژی غذایی در نوزادان و کودکان نوپا چیست؟

    خوشبختانه یا متأسفانه، بسته به نوع نگاه شما، علائم آلرژی غذایی در نوزادان، کودکان نوپا و سایر کودکان به ندرت ظریف است . گاهی اوقات تنها چند دقیقه پس از خوردن غذا رخ می دهد. (اما معمولاً در 30 تا 120 دقیقه یا یک تا دو ساعت اول ظاهر می شود. پس از قرار گرفتن در معرض غذای مزاحم – و در موارد نادر چهار تا شش ساعت یا بیشتر). آنها عبارتند از:

    • کهیر (نقاط قرمزی که شبیه نیش پشه هستند)
    • بثورات پوستی خارش دار (اگزما)
    • خارش، آبریزش یا تورم چشم
    • تورم پوست
    • تورم لب و/یا زبان
    • عطسه کردن
    • خس خس سینه
    • گرفتگی گلو
    • مشکل در بلع
    • حالت تهوع
    • استفراغ
    • دل درد
    • اسهال
    • مشکلات تنفسی، سرگیجه سبک، از دست دادن هوشیاری/بیهوشی. چنین علائمی فقط در شدیدترین موارد رخ می دهد و خوشبختانه نادر است. اگر آنها را دیدید، فوراً با اورژانس تماس بگیرید.

    غذاهای حساس برای نوزادان

    در حالی که هر غذایی به طور بالقوه می تواند باعث واکنش آلرژیک در نوزادان، کودکان نوپا و سایر کودکان شود، برخی از غذاها به احتمال زیاد باعث ایجاد علائم می شوند. این 9 ماده غذایی حدود 90 درصد از آلرژی های غذایی را تشکیل می دهند:

    • شیر
    • تخم مرغ
    • بادام زمینی
    • آجیل درختی (از جمله بادام، آجیل برزیلی، بادام هندی، شاه بلوط، فیبر، فندق، آجیل درختی، گردو، پسته و گردو)
    • سویا
    • گندم
    • ماهی
    • صدف
    • کنجد

    رایج ترین غذاهای پرحساسیت در سال اول نوزاد شامل شیر گاو، بادام زمینی و تخم مرغ است. برخی غذاها، به ویژه بادام زمینی (که در واقع حبوبات هستند)، آجیل درختی و غذاهای دریایی، رایج ترین محرک های واکنش های آلرژیک شدید هستند.

    تقریباً 30 درصد از کودکانی که آلرژی به بادام زمینی دارند به آجیل های درختی نیز حساسیت دارند. بنابراین قبل از دادن ساندویچ کره بادام برای ناهار به کودک خود با پزشک اطفال خود مشورت کنید.

    معرفی مواد غذایی حساسیت زا به کودک

    اگرچه برای مدتی به تعویق انداختن دادن غذاهای لبنی به کودکان تا سن 1 سالگی، تخم مرغ تا سن 2 سالگی و غذاهای دریایی و آجیل تا سن 1 تا 3 سالگی معمول بود، اما شواهد نشان می دهد که در واقع هیچ دلیلی برای صبر وجود ندارد.

    در دستورالعمل‌هایی که در سال 2008 معرفی شد و در سال 2019 مجدداً تأیید شد، آکادمی اطفال آمریکا (AAP) می‌گوید هیچ مدرکی مبنی بر اینکه خودداری از تغذیه کودک با این غذاها بیش از 4 تا 6 ماه از آلرژی جلوگیری می‌کند وجود ندارد.

    این دستورالعمل ها تا حدی مبتنی بر تحقیقاتی است که نشان می دهد معرفی بادام زمینی (به شکل کره بادام زمینی یا یک میان وعده ایمن بادام زمینی در این سن) در اوایل 4 تا 6 ماهگی ممکن است از حساسیت به بادام زمینی در نوزادان در معرض خطر جلوگیری کند. ” .

    اگر کودک شما اگزمای شدید یا سایر آلرژی های غذایی ندارد (و بنابراین در معرض خطر افزایش آلرژی غذایی در نظر گرفته نمی شود)، می تواند پس از مصرف چند غذای جامد، محصولات حاوی بادام زمینی و سایر غذاهای بسیار آلرژی زا را آزادانه مصرف کند. قبلاً بدون هیچ نشانه ای از آلرژی معرفی و تحمل شده است.

    هنگامی که زمان آن است که کودک خود را با غذاهای جامد آشنا کنید، ابتدا مطمئن شوید که سایر مواد جامد کمتر حساسیت زا (مانند میوه ها، سبزیجات و غلات نوزاد) را امتحان کرده و تحمل کرده است.

    هر بار که کودک شما یک غذای جدید تک ماده ای را امتحان می کند، سه تا پنج روز صبر کنید تا به سراغ غذای دیگری بروید و مراقب واکنش های آلرژیک احتمالی مانند اسهال، بثورات پوستی یا استفراغ باشید. اگر همه چیز خوب پیش رفت، می توانید به تدریج غذاهای آلرژی زا را به رژیم غذایی کودک اضافه کنید.

    همیشه غذاهای جدید را به جای مهدکودک یا رستوران در خانه معرفی کنید و یک تا دو ساعت بعد از صرف غذا از نظر واکنش های آلرژیک نوزاد یا کودک نوپا را زیر نظر داشته باشید (که می تواند چالش برانگیز باشد، زیرا ممکن است همزمان با چرت زدن یا زمان خواب باشد).

    فقط مطمئن شوید که مانند همه غذاهای مخصوص نوزادان، غذاهای آلرژی زا در اشکال و اندازه های مناسب برای سن و رشد و نمو مناسب داده می شود. به عنوان مثال، هنگام معرفی بادام زمینی، کره بادام زمینی یا میان وعده پفک بادام زمینی را روی بادام زمینی کامل بچسبانید، که می تواند خطر خفگی را ایجاد کند.

    یکی از راه های تغذیه کودک با کره بادام زمینی این است که مقدار کمی آن را رقیق کنید و سپس آن را با ماست یا غلات مخلوط کنید. AAP می گوید که بادام زمینی کامل را به کودکان قبل از 4 سالگی ندهید.

    توصیه می‌شود که کودکان مبتلا به اگزمای خفیف یا متوسط، محصولات بادام‌زمینی و سایر غذاهای بسیار حساسیت‌زا را در حدود ۴ تا ۶ ماهگی امتحان کنند. البته قبل از ارائه این موارد با پزشک اطفال در مورد وضعیت و نیازهای فرزندتان صحبت کنید.

    آزمایش حساسیت به بادام زمینی برای نوزادان مبتلا به اگزما شدید یا حساسیت به تخم مرغ توصیه می شود. با پزشک خود زودتر صحبت کنید – تقریباً در معاینه 2 یا 4 ماهه – زیرا در حالت ایده آل باید به کودک شما کره بادام زمینی داده شود، زمانی که مصرف جامد در 6 ماهگی شروع شد. پزشک شما می‌تواند به شما در مورد چگونگی و زمان آزمایش فرزندتان توصیه کند.

    یک واکنش آلرژیک شدید (به نام آنافیلاکسی) به غذا یک اورژانس تهدید کننده زندگی است – و می تواند برای همه افراد درگیر بسیار ترسناک باشد. مراقبت فوری پزشکی بسیار مهم است، بنابراین اگر علائم کودک شما شامل مشکل در تنفس یا غش کردن است، با راهش دوره تماس بگیرید.

    آلرژی غذایی در نوزادان و کودکان نوپا چگونه تشخیص داده می شود؟

    اگر به نظر می رسد نوزاد یا کودک نوپا شما به غذای خاصی حساسیت دارد، با پزشک اطفال کودک خود صحبت کنید.

    اگر پزشک شما به آلرژی غذایی مشکوک باشد، احتمالاً توصیه می‌کند با یک متخصص آلرژی اطفال صحبت کنید، که ممکن است آزمایش خون (که آنتی‌بادی‌های آلرژی را بررسی می‌کند) یا آزمایش پوستی (خراش دادن مقدار کمی از آلرژن در پوست به دنبال واکنش) برای تایید تشخیص.

    تفاوت بین آلرژی غذایی و عدم تحمل غذایی در نوزادان چیست؟

    چگونه می توانید تفاوت بین آلرژی غذایی و عدم تحمل غذایی را در نوزاد یا کودک نوپا تشخیص دهید؟ عدم تحمل می تواند تحت تأثیر میزان خوردن یا نوشیدن کودک شما باشد. با عدم تحمل غذایی، نوزاد شما ممکن است پس از نوشیدن یک فنجان کامل شیر (پس از 12 ماه) دچار گاز و شکم ناراحت شود. اما در مورد آلرژی غذایی، مصرف حتی مقدار کمی از آن می تواند واکنشی را ایجاد کند که بر بسیاری از قسمت های بدن تأثیر می گذارد.

    علاوه بر این، در حالی که کودکانی که به شیر حساسیت دارند ممکن است بتوانند بدون هیچ مشکلی از سایر غذاهای لبنی مانند ماست، پنیر یا بستنی استفاده کنند (به خصوص اگر فاقد لاکتوز باشند)، کودکانی که به شیر گاو حساسیت دارند نمی توانند بخورند. هر گونه غذای لبنی اصلاً بدون واکنش و همچنین ممکن است به شیر بز یا گوسفند حساسیت داشته باشد.

    آلرژی یک پاسخ ایمنی است که اشتباه کرده است.

    زمانی اتفاق می‌افتد که سیستم ایمنی به یک ماده (مانند یک غذا) حمله می‌کند و به اشتباه فکر می‌کند که این ماده یک مهاجم است. در تلاش برای دفاع از بدن در برابر مواد غذایی مزاحم، سیستم ایمنی هیستامین (یک ماده شیمیایی التهابی) تولید می کند که باعث علائمی مانند خارش و تورم می شود.

    از سوی دیگر، عدم تحمل غذا هیچ ارتباطی با سیستم ایمنی ندارد. مربوط به دستگاه گوارش است. زمانی اتفاق می افتد که بدن فاقد یک یا چند آنزیم گوارشی است که برای تجزیه یک ماده غذایی خاص مورد نیاز است. این باعث ناراحتی معده، مانند گاز و نفخ می شود.

    بخش مشکل این است که آلرژی غذایی و عدم تحمل غذایی اغلب منجر به برخی از علائم مشابه می شود. باز هم، اگر مطمئن نیستید که فرزندتان آلرژی دارد، متخصص آلرژی اطفال می تواند با آزمایش خون یا پوست تشخیص دهد.

    آیا در نوزادان آلرژی غذایی بیشتر است؟

    آیا کودک یا کودک نوپای من همیشه به برخی غذاها آلرژی خواهد داشت؟ شاید نه. اکثر نوزادان و کودکان نوپا که آلرژی به شیر، تخم مرغ، گندم و سویا دارند تا سن 5 سالگی از آنها بیشتر می شود.

    و با کمال تعجب، حدود 20 درصد از کودکان مبتلا به آلرژی به بادام زمینی – که زمانی تصور می شد مادام العمر هستند – از آنها نیز بیشتر می شوند. با این حال، آلرژی به صدف معمولاً تا آخر عمر ادامه دارد.

    هرگز برای تعیین اینکه آیا کودک شما دیگر آلرژی ندارد یا خیر آزمایش نکنید: پزشک اطفال یا متخصص آلرژی اطفال شما می تواند آزمایش تغذیه تحت نظارت را برای تشخیص انجام دهد.

    آلرژی غذایی در کودک

    چگونه واکنش آلرژیک در نوزادان و کودکان نوپا را درمان می کنید؟

    مهم نیست چقدر تلاش می کنید، کنترل هر چیزی که به دهان کودک یا کودک نوپا می رود تقریبا غیرممکن است. به همین دلیل است که اگر او آلرژی غذایی دارد، با پزشک اطفال خود در مورد درمان های احتمالی مشورت کنید.

    این احتمال وجود دارد که او همراه داشتن آنتی هیستامین های کودکان (مانند بنادریل) را توصیه کند، اگرچه این دارو برای کودکان کمتر از 2 سال و تنها با تأیید پزشک توصیه نمی شود. هرگز بدون مشورت با پزشک کودک خود هیچ دارویی ندهید.

    اگر کوچولوی شما مستعد واکنش های شدید باشد، پزشک اطفال به شما یک سرنگ از پیش پر شده با اپی نفرین (هورمونی که آنافیلاکسی را معکوس می کند، از جمله انقباض رگ های خونی برای افزایش فشار خون و باز کردن راه های هوایی برای کمک به تنفس) به شما می دهد.

    یک اتوانژکتور اپی نفرین با دوز پایین تر با سوزن کوتاه تر به طور خاص برای نوزادان و کودکان نوپا با وزن 16.5 تا 33 پوند در دسترس است.

    مطمئن شوید که شما و هر یک از مراقبین کودک یا کودک نوپاتان همیشه می‌دانید انژکتور کجاست و چگونه از آن استفاده کنید. و اگر نیاز به استفاده از آن داشتید، فوراً فرزندتان را برای پیگیری به اورژانس ببرید، زیرا علائم آلرژی ممکن است عود کند.

    آیا کودک من به واکسن نیاز دارد؟

    این خبر خوب است:

    آلرژی های غذایی با واکسن های آلرژی که فقط برای آلرژی های محیطی یا فصلی به کودکان 5 سال و بالاتر داده می شود، درمان نمی شوند.

    خبر نه چندان خوب: تنها راه “درمان” آلرژی غذایی، پرهیز از غذا است. این بدان معناست که شما باید در حصول اطمینان از اینکه کودکتان از غذاهایی که به آنها حساسیت دارد، چه در خانه و چه زمانی که در جای دیگری غذا می‌خورد، اجتناب می‌کند، حرفه‌ای شوید.

    نکاتی برای ایمن نگه داشتن نوزاد یا کودک نوپا مبتلا به آلرژی غذایی

    مهم است که به همه مراقبان کودک خود در مورد آلرژی او اطلاع دهید، چگونه بفهمند که آیا او واکنش آلرژیک دارد و اگر در معرض یک غذای آزاردهنده قرار گرفت چه باید کرد.

    همیشه غذای ایمن را در دسترس داشته باشید (مخصوصاً وقتی بیرون هستید)، و در خواندن برچسب های مواد غذایی متخصص شوید (شیر، تخم مرغ و سایر غذاهای آلرژی زا اغلب با نام های دیگری ذکر می شوند).

    یک متخصص تغذیه ثبت شده می تواند به شما در حل این مسائل کمک کند و غذاهایی تهیه کنید که برای کودک یا کودک نوپا شما بی خطر است.
    داشتن یک کودک مبتلا به آلرژی غذایی می تواند ترسناک باشد. به عنوان والدین، کلید در حال آماده شدن است: علائم و نشانه های یک واکنش آلرژیک را بشناسید، اقداماتی را برای مدیریت آلرژی فرزندتان انجام دهید و بدانید چه زمانی اپی نفرین را تجویز کنید و با اورژانس تماس بگیرید.

    ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت
    کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !

    About The Author