طرز تهیه رول عدس
یه غذای گیاهی بدون گوشت دیگه از منطقه مدیترانه که به عنوان فینگرفود و پیشغذا و ناهار و شام قابل استفاده است.
مواد مورد نیاز:
- عدس ۱ پیمانه
- پیاز نگینی خرد شده یک عدد بزرگ
- فلفل قرمز به مق ار لازم
- پودر زیره ۱/۲ قاشق چایخوری
- سیر له شده ۲ تا ۳ حبه
- زنجبیل رنده شده ۱ قاشق چایخوری
- رب گوجهفرنگی ۱ قاشق سوپخوری
- گشنیز خرد شده ۴ قاشق سوپخوری
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
مواد لازم برای خمیر:
- آرد گندم (ترجیحا آرد سبوسدار) ۲ پیمانه
- آب جوش نصف پیمانه
- نمک ۱ قاشق چایخوری
- سرکه سیب یا انگودر ۱ قاشق سوپخوری
- روغن مایع نصف پیمانه
طرز تهیه رول عدس
عدس را از روز قبل با مقداری آب بخیسانید و چندین بار آب آن را عوض کنید سپس با مقداری آب بپزید تا دانهها نرم شوند و عدس را آبکش کنید.
در تابه مقداری روغن بریزید و پیاز را تفت دهید تا طلایی شود؛ سیر، زنجبیل رب و ادویهجات را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا رب رنگ بیاندازد. عدس و مقداری نمک و فلفل را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید و از روی حرارت بردارید تا خنک شود.
برای تهیه خمیر، آب جوش. نمک، سرکه، روغن مایع را به آرد گندم اضافه کنید و ورز دهید تا خمیر لطیفی تهیه شود. روی خمیر را بپوشانید و یکساعت در دمای محیط استراحت دهید.
پس از این مدت ، خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را جداگانه به ابعاد ۲۰ در ۴۰ روی سطح ارد پاشی شده نازک باز کنید (هرچه نازکتر بهتر) و نیمی از مخلوط عدس را روی آن پخش کنید و سپس خمیر را رول کنید و داخل سینی فر قرار دهید. با این مواد دو عدد رول عدس خواهید داشت.
فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد و روی رولها را کره ذوب شده یا روغن بمالید و حدود نیم ساعت در فر بپزید تا طلایی شود.