فواید مصرف بادمجان
بادمجان از خانواده گیاهان شب بو است و در بسیاری از غذاهای مختلف در سراسر جهان استفاده می شود.
اگرچه اغلب به عنوان یک سبزی در نظر گرفته می شود، اما از نظر فنی یک میوه است، زیرا از یک گیاه گلدار رشد می کند و حاوی دانه است.
انواع زیادی وجود دارد که از نظر اندازه و رنگ متفاوت هستند. و در حالی که بادمجان هایی با پوست بنفش تیره رایج ترین هستند، می توانند قرمز، سبز یا حتی سیاه باشند .
بادمجان علاوه بر آوردن بافت منحصر به فرد و طعم ملایم به دستور العمل ها، فواید بالقوه ای برای سلامتی دارد.
فواید مصرف بادمجان : مواد مغذی
بادمجان یک غذای غنی از مواد مغذی است، به این معنی که حاوی مقدار مناسبی ویتامین، مواد معدنی و فیبر با کالری کمی است.
یک فنجان (82 گرم) بادمجان خام حاوی مواد مغذی زیر است::
- کالری: 20
- کربوهیدرات: 5 گرم
- فیبر: 3 گرم
- پروتئین: 1 گرم
- منگنز: 10 درصد از رژیم غذایی روزانه
- فولات: 5 درصد از رژیم غذایی روزانه
- پتاسیم: 5 درصد از رژیم غذایی روزانه
- ویتامین K: 4 درصد از رژیم غذایی روزانه
- ویتامین سی: 3٪ از رژیم غذایی روزانه
بادمجان همچنین حاوی مقادیر کمی از مواد مغذی دیگر از جمله نیاسین، منیزیم و مس است.
فواید مصرف بادمجان : آنتی اکسیدان
بادمجان علاوه بر داشتن انواع ویتامین ها و مواد معدنی، دارای تعداد زیادی آنتی اکسیدان است.
آنتی اکسیدان ها موادی هستند که به محافظت از بدن در برابر آسیب های ناشی از مواد مضر به نام رادیکال های آزاد کمک می کنند .
مطالعات نشان دادهاند که آنتیاکسیدانها میتوانند از بسیاری از انواع بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی و سرطان جلوگیری کنند .
بادمجان ها به ویژه سرشار از آنتوسیانین هستند، نوعی رنگدانه با خواص آنتی اکسیدانی که مسئول رنگ زنده آنهاست.
به طور خاص، آنتوسیانین موجود در بادمجان به نام ناسونین بسیار مفید است.
در واقع، چندین مطالعه در لوله آزمایش تایید کرده اند که در محافظت از سلول ها در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد مضر موثر است .
فواید مصرف بادمجان : کاهش خطر بیماری قلبی
به لطف محتوای آنتی اکسیدانی آن، برخی از مطالعات نشان می دهد که بادمجان ممکن است به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند.
در یک مطالعه، به خرگوشهایی با کلسترول بالا روزانه 0.3 اونس (10 میلیلیتر) آب بادمجان به مدت دو هفته داده شد.
در پایان مطالعه، آنها سطوح پایین تری از کلسترول LDL و تری گلیسیرید داشتند، دو نشانگر خونی که در صورت افزایش می تواند منجر به افزایش خطر بیماری قلبی شود .
مطالعات دیگر نشان داده اند که بادمجان ممکن است اثر محافظتی بر قلب داشته باشد.
در یک مطالعه، حیوانات به مدت 30 روز با بادمجان خام یا کبابی تغذیه شدند. هر دو نوع عملکرد قلب را بهبود بخشیدند و شدت حمله قلبی را کاهش دادند .
در حالی که این نتایج امیدوارکننده هستند، توجه به این نکته مهم است که تحقیقات فعلی محدود به مطالعات حیوانی و لوله آزمایش است. برای ارزیابی اینکه چگونه بادمجان ممکن است بر سلامت قلب انسان تأثیر بگذارد، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
کنترل قند خون
افزودن بادمجان به رژیم غذایی ممکن است به کنترل قند خون شما کمک کند.
این در درجه اول به این دلیل است که بادمجان ها دارای فیبر بالایی هستند که به طور دست نخورده از دستگاه گوارش عبور می کند.
فیبر می تواند قند خون را با کاهش سرعت هضم و جذب قند در بدن کاهش دهد. جذب آهسته تر، سطح قند خون را ثابت نگه می دارد و از جهش و تصادف جلوگیری می کند.
تحقیقات دیگر نشان می دهد که پلی فنول ها یا ترکیبات گیاهی طبیعی موجود در غذاهایی مانند بادمجان ممکن است جذب قند را کاهش داده و ترشح انسولین را افزایش دهد، که هر دو می توانند به کاهش قند خون کمک کنند .
یک مطالعه لوله آزمایشی به بررسی عصاره های غنی شده با پلی فنل بادمجان پرداخت. این نشان داد که آنها می توانند سطوح آنزیم های خاصی را که بر جذب قند تأثیر می گذارند، کاهش دهند و به کاهش قند خون کمک کنند .
بادمجان ها به خوبی با توصیه های غذایی فعلی برای کنترل دیابت، که شامل یک رژیم غذایی با فیبر بالا و غنی از غلات کامل و سبزیجات است، مطابقت دارد .
کاهش وزن
بادمجان ها سرشار از فیبر و کالری کم هستند که آنها را به یک مکمل عالی برای هر رژیم کاهش وزن تبدیل می کند.
فیبر از طریق دستگاه گوارش به آرامی حرکت می کند و می تواند سیری و سیری را افزایش دهد و کالری دریافتی را کاهش دهد .
هر فنجان (82 گرم) بادمجان خام حاوی 3 گرم فیبر و فقط 20 کالری است.
علاوه بر این، بادمجان ها اغلب به عنوان جایگزینی با فیبر بالا و کم کالری برای مواد با کالری بالاتر در دستور العمل ها استفاده می شوند.
مبارزه با سرطان
بادمجان حاوی چندین ماده است که توانایی مبارزه با سلول های سرطانی را نشان می دهد.
به عنوان مثال، سولاسودین رامنوسیل گلیکوزید (SRGs) نوعی ترکیب است که در برخی از گیاهان شب بو، از جمله بادمجان یافت می شود.
برخی از مطالعات حیوانی نشان داده اند که SRG ها می توانند باعث مرگ سلول های سرطانی شوند و همچنین ممکن است به کاهش عود انواع خاصی از سرطان کمک کنند .
اگرچه تحقیقات در مورد این موضوع محدود است، اما نشان داده شده است که SRGها به ویژه در برابر سرطان پوست زمانی که مستقیماً روی پوست اعمال می شوند مؤثر هستند .
علاوه بر این، چندین مطالعه نشان دادهاند که مصرف بیشتر میوهها و سبزیجات، مانند بادمجان، ممکن است از انواع خاصی از سرطان محافظت کند.
یک بررسی با نگاهی به حدود 200 مطالعه نشان داد که خوردن میوه ها و سبزیجات با محافظت در برابر سرطان لوزالمعده، معده، کولورکتال، مثانه، دهانه رحم و سرطان سینه مرتبط است.
با این حال، تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه چگونه ترکیبات موجود در بادمجان ممکن است به طور خاص بر سرطان در انسان تأثیر بگذارد، مورد نیاز است.
آسان برای اضافه کردن به رژیم غذایی
بادمجان فوق العاده همه کاره است و می تواند به راحتی در رژیم غذایی شما گنجانده شود.
می توان آن را پخته، برشته، کبابی یا تفت داد و با کمی روغن زیتون و کمی چاشنی میل کرد.
همچنین می تواند به عنوان جایگزینی کم کالری برای بسیاری از مواد پرکالری استفاده شود.
این می تواند مصرف کربوهیدرات و کالری شما را کاهش دهد و در عین حال محتوای فیبر و مواد مغذی وعده غذایی شما را افزایش دهد.
ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت www.healthline.com
کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !