فواید مصرف لیمو
لیمو سرشار از ویتامین C، فیبر و ترکیبات مختلف گیاهی مفید است.
این مواد مغذی مسئول چندین فواید سلامتی هستند.
در واقع، لیمو ممکن است از سلامت قلب، کنترل وزن و سلامت گوارش حمایت کند.
فواید مصرف لیمو : سلامت قلب
لیمو منبع خوبی از ویتامین C است.
یک لیمو حدود 31 میلی گرم ویتامین C را فراهم می کند که 51 درصد از مصرف روزانه مرجع (RDI) است.
تحقیقات نشان می دهد که خوردن میوه ها و سبزیجات غنی از ویتامین C خطر بیماری قلبی و سکته را کاهش می دهد.
با این حال، تنها ویتامین C نیست که برای قلب شما مفید است. فیبر و ترکیبات گیاهی موجود در لیمو همچنین می تواند به طور قابل توجهی برخی از عوامل خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.
به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که خوردن روزانه 24 گرم عصاره فیبر مرکبات به مدت یک ماه باعث کاهش سطح کلسترول خون می شود .
ترکیبات گیاهی موجود در لیمو – یعنی هسپریدین و دیوسمین – نیز برای کاهش کلسترول یافت شده است.
فواید مصرف لیمو : کنترل وزن
لیمو اغلب به عنوان یک غذای کاهش وزن تبلیغ می شود، و چند تئوری در مورد علت این امر وجود دارد.
یک نظریه رایج این است که فیبر پکتین محلول موجود در آنها در معده شما منبسط می شود و به شما کمک می کند برای مدت طولانی تری احساس سیری کنید.
گفته می شود، افراد زیادی لیمو را کامل نمی خورند. و از آنجایی که آب لیمو فاقد پکتین است، نوشیدنیهای آبلیمو به همان صورت سیری را افزایش نمیدهند.
نظریه دیگری نشان می دهد که نوشیدن آب گرم با لیمو به کاهش وزن کمک می کند.
با این حال، نوشیدن آب به طور موقت تعداد کالریهایی را که میسوزانید افزایش میدهد، بنابراین ممکن است این خود آب باشد که به کاهش وزن کمک میکند – نه لیمو .
تئوری های دیگر نشان می دهد که ترکیبات گیاهی موجود در لیمو ممکن است به کاهش وزن کمک کند.
تحقیقات نشان میدهد که ترکیبات گیاهی موجود در عصاره لیمو ممکن است به روشهای مختلفی به جلوگیری یا کاهش افزایش وزن کمک کند .
در یک مطالعه، به موشهایی که رژیم غذایی چاقکننده داشتند، پلیفنلهای لیمو استخراجشده از پوست داده شد. آنها وزن و چربی بدن کمتری نسبت به سایر موش ها به دست آوردند .
با این حال، هیچ مطالعه ای اثرات کاهش وزن ترکیبات لیمو را در انسان تایید نمی کند.
فواید مصرف لیمو : جلوگیری از سنگ کلیه
سنگهای کلیه تودههای کوچکی هستند که وقتی مواد زائد متبلور میشوند و در کلیهها تجمع مییابند، ایجاد میشوند.
آنها بسیار رایج هستند و افرادی که آنها را دریافت می کنند اغلب آنها را به طور مکرر دریافت می کنند.
اسید سیتریک ممکن است با افزایش حجم ادرار و افزایش pH ادرار، به جلوگیری از سنگ کلیه کمک کند و محیطی کمتر مساعد برای تشکیل سنگ کلیه ایجاد کند .
فقط 1/2 فنجان (4 اونس یا 125 میلیلیتر) آب لیمو در روز ممکن است اسید سیتریک کافی برای جلوگیری از تشکیل سنگ در افرادی که قبلاً آن را داشتهاند، فراهم کند .
برخی از مطالعات همچنین نشان دادند که لیموناد به طور موثری از سنگ کلیه جلوگیری می کند، اما نتایج متفاوت بوده است. مطالعات دیگر هیچ تأثیری را نشان نداده اند.
بنابراین، مطالعات انجام شده بیشتری باید بررسی شود که آیا آب لیمو بر تشکیل سنگ کلیه تأثیر می گذارد یا خیر.
محافظت در برابر کم خونی
کم خونی فقر آهن بسیار شایع است. زمانی اتفاق می افتد که شما آهن کافی از غذاهایی که می خورید دریافت نکنید.
لیمو حاوی مقداری آهن است، اما در درجه اول با بهبود جذب آهن از غذاهای گیاهی از کم خونی جلوگیری می کند.
روده شما آهن گوشت، مرغ و ماهی (معروف به آهن هِم) را خیلی راحت جذب میکند، در حالی که آهن از منابع گیاهی (آهن غیرهم) به این راحتی نیست. اما این جذب را می توان با مصرف ویتامین C و اسید سیتریک بهبود بخشید.
از آنجایی که لیمو حاوی هر دو ویتامین C و اسید سیتریک است، ممکن است با اطمینان از جذب حداکثری آهن از رژیم غذایی در برابر کم خونی محافظت کند.
کاهش خطر سرطان
یک رژیم غذایی سالم سرشار از میوه ها و سبزیجات ممکن است به پیشگیری از برخی سرطان ها کمک کند.
برخی از مطالعات مشاهدهای نشان دادهاند که افرادی که بیشترین میوه مرکبات را مصرف میکنند در معرض خطر کمتری برای ابتلا به سرطان هستند، در حالی که مطالعات دیگر هیچ تأثیری را نشان ندادهاند.
در مطالعات ، بسیاری از ترکیبات لیمو سلول های سرطانی را از بین برده است. با این حال، آنها ممکن است تأثیر یکسانی بر بدن انسان نداشته باشند.
برخی از محققان فکر می کنند که ترکیبات گیاهی موجود در لیمو – مانند لیمونن و نارینژنین – می تواند اثرات ضد سرطانی داشته باشد، اما این فرضیه نیاز به بررسی بیشتر دارد .
مطالعات حیوانی نشان میدهد که D-limonene، ترکیبی که در روغن لیمو یافت میشود، دارای خواص ضد سرطانی است .
در مطالعه دیگری از خمیر نارنگی استفاده شد که حاوی ترکیبات گیاهی بتا کریپتوکسانتین و هسپریدین بود که در لیمو نیز یافت می شود.
این مطالعه نشان داد که این ترکیبات از ایجاد تومورهای بدخیم در زبان، ریه ها و کولون جوندگان جلوگیری می کند.
با این حال، باید توجه داشت که تیم تحقیقاتی از دوز بسیار بالایی از مواد شیمیایی استفاده کردند – بسیار بیشتر از آنچه با خوردن لیمو یا پرتقال به دست میآورید.
در حالی که برخی از ترکیبات گیاهی لیمو و سایر مرکبات ممکن است پتانسیل ضد سرطانی داشته باشند، هیچ شواهد کیفی نشان نمی دهد که لیمو می تواند با سرطان در انسان مبارزه کند.
بهبود سلامت گوارش
لیمو از حدود 10 درصد کربوهیدرات تشکیل شده است که بیشتر به شکل فیبر محلول و قندهای ساده است.
فیبر اصلی موجود در لیمو پکتین است، شکلی از فیبر محلول که با چندین فواید سلامتی مرتبط است.
فیبر محلول می تواند سلامت روده را بهبود بخشد و هضم قند و نشاسته را کند کند. این اثرات ممکن است منجر به کاهش سطح قند خون شود .
با این حال، برای دریافت مزایای فیبر از لیمو، باید تفاله آن را بخورید.
افرادی که آب لیمو بدون فیبر موجود در پالپ می نوشند، مزایای فیبر را از دست خواهند داد.
ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت www.healthline.com
کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !