فواید مصرف انجیر
انجیر میوه ای منحصر به فرد شبیه قطره اشک است. آنها تقریباً به اندازه انگشت شست شما هستند، با صدها دانه ریز پر شده اند و دارای پوست بنفش یا سبز خوراکی هستند. گوشت میوه به رنگ صورتی است و طعم ملایم و شیرینی دارد. نام علمی انجیر Ficus carica است.
انجیر – و برگهای آن – مملو از مواد مغذی است و فواید بالقوهای برای سلامتی دارد. آنها ممکن است هضم سالم را تقویت کنند، خطر بیماری قلبی را کاهش دهند و به شما در مدیریت سطح قند خون کمک کنند.
این مقاله به بررسی انجیر، از جمله تغذیه، فواید و مضرات آن و همچنین نحوه افزودن آن به رژیم غذایی می پردازد.
فواید مصرف انجیر : مواد مغذی انجیر
انجیر تازه سرشار از مواد مغذی است در حالی که کالری نسبتاً کمی دارد، و آن را به یک رژیم غذایی سالم تبدیل می کند.
یک انجیر تازه کوچک (40 گرم) حاوی :
- کالری: 30
- پروتئین: 0 گرم
- چربی: 0 گرم
- کربوهیدرات: 8 گرم
- فیبر: 1 گرم
- مس: 3٪ از ارزش روزانه
- منیزیم: 2٪ از ارزش روزانه
- پتاسیم: 2٪ از ارزش روزانه
- ریبوفلاوین: 2 درصد ارزش روزانه
- تیامین: 2٪ از ارزش روزانه
- ویتامین B6: 3٪ از ارزش روزانه
- ویتامین K: 2٪ از ارزش روزانه
انجیر تازه حاوی مقداری کالری از قند طبیعی است، اما خوردن چند انجیر یک میان وعده معقول و کم کالری یا افزودنی به یک وعده غذایی است.
از سوی دیگر، انجیر خشک سرشار از قند و کالری است، زیرا با خشک شدن میوه ها، قند غلیظ می شود.
انجیر همچنین حاوی مقادیر کمی از طیف گسترده ای از مواد مغذی است، اما به ویژه سرشار از مس و ویتامین B6 است.
مس یک ماده معدنی حیاتی است که در چندین فرآیند بدن، از جمله متابولیسم و تولید انرژی، و همچنین تشکیل سلولهای خونی، بافتهای همبند و انتقالدهندههای عصبی نقش دارد .
ویتامین B6 یک ویتامین کلیدی است که برای کمک به بدن در تجزیه پروتئین های غذایی و ایجاد پروتئین های جدید ضروری است. همچنین نقش مهمی در سلامت مغز ایفا می کند.
فواید مصرف انجیر
انجیر فواید بالقوه زیادی دارد، از جمله ارتقای سلامت دستگاه گوارش و قلب، همراه با کمک بالقوه به مدیریت سطح قند خون.
فواید مصرف انجیر : ارتقاء سلامت دستگاه گوارش
انجیر برای مدت طولانی به عنوان یک درمان خانگی یا یک درمان جایگزین برای مشکلات گوارشی مانند یبوست استفاده می شود .
آنها حاوی فیبر هستند که ممکن است با نرم کردن و افزایش حجم مدفوع، کاهش یبوست، و خدمت به عنوان یک پری بیوتیک – یا منبع غذایی برای باکتری های سالمی که روده شما را تشکیل می دهند، به سلامت دستگاه گوارش کمک کند .
در مطالعات حیوانی، عصاره یا خمیر میوه انجیر به سرعت حرکت غذا از طریق دستگاه گوارش، کاهش یبوست و بهبود علائم اختلالات گوارشی مانند کولیت اولسراتیو کمک کرد.
یک مطالعه بر روی 150 فرد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر همراه با یبوست (IBS-C) نشان داد که افرادی که حدود 4 انجیر خشک (45 گرم) را دو بار در روز مصرف کردند، در مقایسه با گروه شاهد، کاهش قابل توجهی در علائم – از جمله درد، نفخ و یبوست داشتند. گروه .
علاوه بر این، یک مطالعه مشابه روی 80 نفر نشان داد که مصرف مکمل با حدود 10 اونس (300 گرم) خمیر میوه انجیر روزانه به مدت 8 هفته به طور قابل توجهی یبوست را در مقایسه با گروه کنترل کاهش می دهد.
بهبود سلامت عروق و قلب
انجیر ممکن است فشار خون و سطح چربی خون را بهبود بخشد، که می تواند به بهبود سلامت عروق و کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند.
یک مطالعه نشان داد که عصاره انجیر باعث کاهش فشار خون در موشهایی با فشار خون طبیعی و همچنین در موشهایی با سطح بالا میشود .
مطالعات حیوانی همچنین بهبود در سطح کلسترول تام، کلسترول HDL (خوب) و تری گلیسیرید را هنگام مصرف مکمل عصاره برگ انجیر نشان داده است .
با این حال، در یک مطالعه 5 هفته ای بر روی 83 فرد مبتلا به کلسترول بد (LDL) بالا، محققان خاطرنشان کردند افرادی که روزانه 14 انجیر خشک (120 گرم) را به رژیم غذایی خود اضافه می کردند، در مقایسه با گروه کنترل، هیچ تغییری در سطح چربی خون نداشتند.
مطالعات انسانی بیشتری برای درک بهتر رابطه بین انجیر و سلامت قلب مورد نیاز است.
فواید مصرف انجیر : مدیریت سطح قند خون
یک مطالعه تاریخی در سال 1998 روی 10 فرد مبتلا به دیابت نوع 1 نشان داد که مصرف چای برگ انجیر همراه با صبحانه ممکن است نیاز آنها به انسولین را کاهش دهد. در ماهی که چای برگ انجیر دریافت کردند، دوز انسولین آنها حدود 12 درصد کاهش یافت .
علاوه بر این، یک مطالعه جدیدتر نشان داد که نوشیدنیهای حاوی دوزهای بالای عصاره میوه انجیر نسبت به نوشیدنیهای بدون عصاره میوه انجیر دارای شاخص گلیسمی (GI) پایینتری هستند، به این معنی که این نوشیدنیها تأثیر مطلوبتری بر سطح قند خون خواهند داشت .
با این حال، میوه های انجیر – به ویژه انجیر خشک – قند زیادی دارند و ممکن است در کوتاه مدت سطح قند خون را افزایش دهند. اگر در مدیریت سطح قند خون خود مشکل دارید، باید مصرف انجیر خشک را محدود کنید.
خواص ضد سرطانی بالقوه
بسیاری از مطالعات لوله آزمایش امیدوارکننده در مورد اثرات برگ انجیر بر سلول های سرطانی انجام شده است.
نشان داده شده است که برگ انجیر و لاتکس طبیعی از گیاهان انجیر دارای فعالیت ضد توموری در برابر سرطان روده بزرگ انسان، سرطان سینه، سرطان دهانه رحم و سلول های سرطانی کبد هستند.
با این حال، این بدان معنا نیست که خوردن انجیر یا نوشیدن چای برگ انجیر همان اثرات را دارد. مطالعات نقطه شروع امیدوارکننده ای را ارائه می دهد، اما مطالعات انسانی برای ارزیابی چگونگی تاثیر خوردن انجیر یا برگ انجیر بر رشد سرطان مورد نیاز است.
ممکن است باعث سلامت پوست شود
انجیر ممکن است اثرات مفیدی بر روی پوست داشته باشد، به ویژه در افرادی که مبتلا به درماتیت آلرژیک هستند – یا پوست خشک و خارش دار در نتیجه آلرژی.
یک مطالعه روی 45 کودک مبتلا به درماتیت نشان داد که کرم تهیه شده از عصاره میوه خشک انجیر دو بار در روز به مدت 2 هفته در درمان علائم درماتیت موثرتر از کرم هیدروکورتیزون، درمان استاندارد است.
علاوه بر این، ترکیبی از عصاره های میوه – از جمله عصاره انجیر – در یک مطالعه آزمایشگاهی و حیوانی نشان داده شد که اثرات آنتی اکسیدانی روی سلول های پوست نشان می دهد، تجزیه کلاژن را کاهش می دهد و ظاهر چین و چروک ها را بهبود می بخشد .
با این حال، تعیین اینکه آیا این اثرات مثبت از عصاره انجیر یا یکی از سایر عصاره های مورد مطالعه ناشی می شود، دشوار است. تحقیقات بیشتری برای تعیین اثرات انجیر بر سلامت پوست مورد نیاز است.
جنبه های منفی
انجیر دارای برخی مضرات بالقوه است. به عنوان مثال، از آنجایی که انجیر گاهی اوقات به عنوان یک درمان خانگی برای یبوست استفاده می شود، ممکن است باعث اسهال یا سایر مشکلات گوارشی شود .
انجیر همچنین نسبتاً غنی از ویتامین K است که می تواند با داروهای رقیق کننده خون تداخل داشته باشد و باعث کاهش اثربخشی آنها شود.
اگر از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنید، باید مصرف انجیر و سایر غذاهای غنی از ویتامین K را هر روز ثابت نگه دارید تا خطر عوارض را کاهش دهید .
در نهایت، برخی از افراد ممکن است به انجیر حساسیت داشته باشند. اگر به گرده غان حساسیت دارید، ممکن است به احتمال زیاد به انجیر نیز حساسیت داشته باشید. درختان انجیر همچنین حاوی لاتکس طبیعی هستند که برخی افراد ممکن است به آن حساسیت داشته باشند.
چگونه انجیر را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم؟
راه های مختلفی برای افزودن انجیر به رژیم غذایی شما وجود دارد که هر کدام فواید بالقوه خود را دارند. در اینجا چهار راه اصلی وجود دارد که می توانید انجیر را در رژیم غذایی خود قرار دهید:
- تازه. انجیر تازه کالری کمی دارد و یک میان وعده عالی است و افزودنی عالی برای سالاد یا دسر است. با انجیر تازه هم می توانید مربا یا کنسرو انجیر درست کنید.
- خشک شده. انجیر خشک سرشار از قند و کالری است، بنابراین باید در مصرف آن متعادل باشد. آنها ممکن است در درمان یبوست نسبت به انجیر تازه مؤثرتر باشند .
- برگ انجیر. اگرچه یافتن آنها در خارج از خواربارفروشی های تخصصی دشوار است، اما برگ های انجیر مغذی هستند و می توان از آنها به روش های مختلفی استفاده کرد. آنها اغلب به همان روشی که برگ انگور استفاده می شود، به عنوان بسته بندی برای ظروف حاوی برنج، گوشت یا سایر مواد پرکننده استفاده می شود.
- چای برگ انجیر. چای برگ انجیر از برگ خشک انجیر تهیه می شود. می توانید خودتان آن را درست کنید یا دمنوش برگ انجیر را به صورت آنلاین یا در فروشگاه های تخصصی خریداری کنید.
شما می توانید انجیر را به روش های مختلفی میل کنید، اما به دلیل داشتن قند زیاد، فقط باید انجیر خشک را در حد اعتدال مصرف کنید یا از آن به عنوان یک درمان خانگی گهگاهی برای یبوست استفاده کنید.
ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت www.healthline.com
کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !