فواید مصرف خرما
خرما میوه درخت خرما است که در بسیاری از مناطق گرمسیری جهان می روید. خرما در سال های اخیر بسیار محبوب شده است.
بر اساس ظاهر خرما میتوان تشخیص داد که آیا خرما خشک شده است یا خیر. پوست چروک نشان دهنده خشکی آنها است، در حالی که پوست صاف نشان دهنده شادابی است.
بسته به تنوع، خرمای تازه اندازه نسبتاً کوچکی دارد و از رنگ قرمز روشن تا زرد روشن متغیر است.
خرما جویدنی با طعمی شیرین است. آنها همچنین دارای برخی از مواد مغذی مهم هستند و دارای مزایا و کاربردهای مختلفی هستند.
فواید مصرف خرما : بسیار مغذی
خرما مشخصات تغذیه ای عالی دارد.
از آنجایی که آنها خشک شده اند، محتوای کالری آنها بیشتر از اکثر میوه های تازه است. محتوای کالری خرما مشابه سایر میوه های خشک مانند کشمش و انجیر است.
بیشتر کالری موجود در خرما از کربوهیدرات ها تامین می شود. بقیه از مقدار بسیار کمی پروتئین هستند. خرما با وجود کالری خود، علاوه بر مقدار قابل توجهی فیبر، حاوی برخی ویتامین ها و مواد معدنی مهم است.
یک وعده 3.5 اونس (100 گرم) مواد مغذی زیر را فراهم می کند:
- کالری: 277
- کربوهیدرات: 75 گرم
- فیبر: 7 گرم
- پروتئین: 2 گرم
- پتاسیم: 20 درصد از مصرف روزانه
- منیزیم: 14 درصد از مصرف روزانه
- مس: 18 درصد از مصرف روزانه
- منگنز: 15 درصد از مصرف روزانه
- آهن: 5 درصد از مصرف روزانه
- ویتامین B6: 12 درصد از مصرف روزانه
خرما همچنین سرشار از آنتی اکسیدان است که ممکن است به بسیاری از مزایای سلامتی آن کمک کند.
فواید مصرف خرما : سرشار از فیبر
دریافت فیبر کافی برای سلامت کلی شما مهم است.
با تقریباً 7 گرم فیبر در یک وعده 3.5 اونسی، گنجاندن خرما در رژیم غذایی شما راهی عالی برای افزایش مصرف فیبر است .
فیبر می تواند با جلوگیری از یبوست به سلامت دستگاه گوارش شما کمک کند. با کمک به تشکیل مدفوع باعث حرکات منظم روده می شود.
در یک مطالعه، 21 نفر که 7 خرما در روز به مدت 21 روز مصرف کردند، بهبودی در دفعات مدفوع و افزایش قابل توجهی در حرکات روده نسبت به زمانی که خرما نمیخوردند، داشتند .
علاوه بر این، فیبر موجود در خرما ممکن است برای کنترل قند خون مفید باشد. فیبر هضم را کند می کند و ممکن است به جلوگیری از افزایش بیش از حد قند خون بعد از خوردن غذا کمک کند.
به همین دلیل، خرما دارای شاخص گلیسمی (GI) پایینی است که میزان سریع افزایش قند خون شما را پس از خوردن یک غذای خاص اندازه میگیرد .
فواید مصرف خرما : سرشار از آنتی اکسیدان
خرما آنتی اکسیدان های مختلفی را ارائه می کند که دارای تعدادی فواید سلامتی از جمله کاهش خطر ابتلا به چندین بیماری است.
آنتی اکسیدان ها از سلول های شما در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند، این رادیکال ها مولکول های ناپایداری هستند که ممکن است باعث واکنش های مضر در بدن شما شده و منجر به بیماری شوند.
در مقایسه با انواع مشابه میوهها، مانند انجیر و آلو خشک، به نظر میرسد خرما دارای بالاترین محتوای آنتی اکسیدانی است.
در اینجا مروری بر سه آنتی اکسیدان قوی خرما آورده شده است:
- فلاونوئیدها: فلاونوئیدها آنتی اکسیدان های قدرتمندی هستند که ممکن است به کاهش التهاب کمک کنند و به دلیل پتانسیل آنها برای کاهش خطر دیابت، بیماری آلزایمر و انواع خاصی از سرطان مورد مطالعه قرار گرفته است .
- کاروتنوئیدها: ثابت شده است که کاروتنوئیدها سلامت قلب را ارتقا می دهند و همچنین ممکن است خطر اختلالات مربوط به چشم، مانند دژنراسیون ماکولا را کاهش دهند.
- اسید فنولیک: اسید فنولیک که به دلیل خواص ضد التهابی خود شناخته شده است، ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان و بیماری قلبی کمک کند .
فواید مصرف خرما : بهبود سلامت مغز
خوردن خرما ممکن است به بهبود عملکرد مغز کمک کند.
مطالعات آزمایشگاهی نشان داده اند که خرما برای کاهش نشانگرهای التهابی مانند اینترلوکین 6 (IL-6) در مغز مفید است. سطوح بالای IL-6 با خطر بالاتر بیماری های عصبی مانند آلزایمر مرتبط است .
علاوه بر این، مطالعات حیوانی نشان دادهاند که خرما برای کاهش فعالیت پروتئینهای بتا آمیلوئید که میتوانند پلاکهایی در مغز ایجاد کنند، مفید است .
هنگامی که پلاکها در مغز جمع میشوند، ممکن است ارتباط بین سلولهای مغزی را مختل کنند، که در نهایت میتواند منجر به مرگ سلولهای مغز و بیماری آلزایمر شود.
یک مطالعه حیوانی نشان داد که موشهایی که با غذای مخلوط با خرما تغذیه میشدند، حافظه و توانایی یادگیری بهتر و همچنین رفتارهای مرتبط با اضطراب کمتری نسبت به موشهایی که خرما را مصرف نمیکردند، بهطور قابلتوجهی بهتر بودند.
خواص بالقوه تقویت مغز خرما به محتوای آنتی اکسیدان های شناخته شده برای کاهش التهاب از جمله فلاونوئیدها نسبت داده شده است.
با این حال، مطالعات انسانی برای تایید نقش خرما در سلامت مغز مورد نیاز است.
بهبود درد زایمان
خوردن این میوه ها در چند هفته آخر بارداری ممکن است باعث افزایش گشاد شدن دهانه رحم و کاهش نیاز به زایمان القایی شود. آنها همچنین ممکن است برای کاهش زمان زایمان مفید باشند .
در یک مطالعه، 69 زن که 6 خرما در روز را به مدت 4 هفته قبل از موعد مقرر مصرف می کردند، 20 درصد بیشتر از کسانی که خرما را نمی خوردند، به طور طبیعی زایمان می کردند و مدت زمان قابل توجهی کمتری زایمان می کردند.
مطالعه دیگری که روی 154 زن باردار انجام شد نشان داد کسانی که خرما میخوردند در مقایسه با کسانی که این کار را نمیکردند، بسیار کمتر در معرض تحریک قرار داشتند .
مطالعه سوم نتایج مشابهی را در 91 زن باردار که از هفته 37 بارداری روزانه 70 تا 76 گرم خرما مصرف می کردند، نشان داد. آنها به طور متوسط 4 ساعت کمتر از کسانی که خرما نمیخوردند در حال زایمان فعال بودند.
اگرچه به نظر می رسد خوردن خرما به تقویت زایمان و کاهش مدت زایمان کمک می کند، تحقیقات بیشتری برای تأیید این اثرات مورد نیاز است.
نقش خرما در بارداری احتمالاً به دلیل ترکیباتی است که به گیرنده های اکسی توسین متصل می شوند و به نظر می رسد اثرات اکسی توسین را در بدن تقلید می کنند. اکسی توسین هورمونی است که باعث انقباضات زایمان در هنگام زایمان می شود.
علاوه بر این، خرما حاوی تانن است، که نشان داده شده است که به تسهیل انقباضات کمک می کند. آنها همچنین منبع خوبی از قند طبیعی و کالری هستند که برای حفظ سطح انرژی در طول زایمان ضروری هستند.
شیرین کننده طبیعی عالی
خرما منبع فروکتوز است که نوعی قند طبیعی است که در میوه ها یافت می شود.
به همین دلیل خرما بسیار شیرین است و همچنین طعم لطیفی شبیه کارامل دارد. آنها به دلیل مواد مغذی، فیبر و آنتی اکسیدان هایی که در آنها وجود دارد، یک جایگزین سالم عالی برای شکر سفید در دستور العمل ها ایجاد می کنند.
بهترین راه برای جایگزینی خرما به جای شکر سفید، درست کردن خمیر خرما است، همانطور که در این دستور العمل آمده است. از مخلوط کردن خرما با آب در مخلوط کن درست می شود. یک قانون کلی این است که شکر را با خمیر خرما با نسبت 1:1 جایگزین کنید.
به عنوان مثال، اگر در دستور غذا به 1 فنجان شکر نیاز دارید، آن را با 1 فنجان رب خرما جایگزین می کنید.
توجه به این نکته ضروری است که اگر چه خرما سرشار از فیبر و مواد مغذی است، اما همچنان کالری نسبتاً بالایی دارد و بهتر است در حد اعتدال مصرف شود.
سایر مزایای سلامتی بالقوه
ادعا شده است که خرما دارای چند فواید دیگر برای سلامتی است که هنوز به طور گسترده مورد مطالعه قرار نگرفته است.
- سلامت استخوان ها: خرما حاوی مواد معدنی متعددی از جمله فسفر، پتاسیم، کلسیم و منیزیم است. همه اینها به دلیل پتانسیل آنها برای جلوگیری از شرایط مرتبط با استخوان مانند پوکی استخوان مورد مطالعه قرار گرفته است .
- کنترل قند خون: خرما به دلیل داشتن شاخص گلیسمی پایین، فیبر و آنتی اکسیدانها، پتانسیل کمک به تنظیم قند خون را دارد. بنابراین، خوردن آنها ممکن است برای مدیریت دیابت مفید باشد .
اگرچه این فواید بالقوه برای سلامتی امیدوارکننده هستند، اما قبل از نتیجه گیری به مطالعات انسانی بیشتری نیاز است.
راحت برای افزودن به رژیم غذایی
خرما فوق العاده همه کاره است و یک میان وعده خوشمزه درست می کند. آنها اغلب با مواد غذایی دیگر مانند بادام، کره آجیل یا پنیر نرم ترکیب می شوند.
خرما همچنین بسیار چسبنده است که باعث می شود به عنوان چسب در محصولات پخته شده مانند کلوچه ها مفید باشد. همچنین میتوانید خرما را با مغزها و دانهها ترکیب کنید تا تنقلات سالم یا توپهای انرژیزا درست کنید.
علاوه بر این، میتوانید از خرما برای شیرین کردن سسها مانند سسهای سالاد و ماریناد استفاده کنید یا آنها را با اسموتی و بلغور جو دوسر مخلوط کنید.
توجه به این نکته ضروری است که خرما کالری بالایی دارد و طعم شیرین آن باعث سهولت در خوردن آن می شود. به همین دلیل بهتر است در حد اعتدال مصرف شوند.
ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت www.healthline.com
کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !