فواید مصرف گیلاس :
گیلاس یکی از محبوب ترین میوه ها است و دلیل خوبی هم دارد.
آنها نه تنها خوشمزه هستند، بلکه حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی با اثرات قوی برای سلامتی هستند.
فواید مصرف گیلاس : پر از مواد مغذی
یک فنجان (154 گرم) گیلاس شیرین، خام و بدون هسته فراهم می کند:
- کالری: 97
- پروتئین: 2 گرم
- کربوهیدرات: 25 گرم
- فیبر: 3 گرم
- ویتامین C: 18 درصد از ارزش روزانه
- پتاسیم: 10 درصد ارزش روزانه
- مس: 5 درصد ارزش روزانه
- منگنز: 5 درصد از ارزش روزانه
این مواد مغذی، به ویژه فیبر، ویتامین C و پتاسیم، از بسیاری جهات برای سلامتی مفید هستند.
ویتامین C برای حفظ سیستم ایمنی و سلامت پوست شما ضروری است در حالی که پتاسیم برای انقباض عضلات، عملکرد عصبی، تنظیم فشار خون و بسیاری دیگر از فرآیندهای حیاتی بدن مورد نیاز است .
گیلاس همچنین منبع خوبی از فیبر است که با تامین انرژی باکتری های مفید روده و ارتقای منظم بودن روده به سالم نگه داشتن سیستم گوارشی شما کمک می کند.
به علاوه، آنها ویتامین های B، منگنز، مس، منیزیم و ویتامین K را فراهم می کنند.
فواید مصرف گیلاس : سرشار از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهابی
غلظت بالای ترکیبات گیاهی موجود در گیلاس ممکن است عامل بسیاری از فواید سلامتی این میوه باشد.
اگرچه مقدار و نوع آن بسته به نوع آن متفاوت است، همه گیلاس ها مملو از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهابی هستند.
این محتوای آنتی اکسیدانی بالا ممکن است به مبارزه با استرس اکسیداتیو کمک کند، وضعیتی که با چندین بیماری مزمن و پیری زودرس مرتبط است.
در واقع، یک بررسی نشان داد که خوردن گیلاس به طور موثر التهاب و نشانگرهای استرس اکسیداتیو کاهش می دهد .
گیلاس به ویژه سرشار از پلی فنول است، گروه بزرگی از مواد شیمیایی گیاهی که به مبارزه با آسیب سلولی، کاهش التهاب و ارتقای سلامت کلی کمک می کند .
در واقع، رژیم های غذایی غنی از پلی فنل ممکن است در برابر بسیاری از بیماری های مزمن، از جمله بیماری قلبی، دیابت، زوال ذهنی و برخی سرطان ها محافظت کنند.
این میوه های هسته دار همچنین حاوی رنگدانه های کاروتنوئیدی مانند بتاکاروتن و ویتامین C هستند که هر دو دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی نیز هستند .
فواید مصرف گیلاس : افزایش ریکاوری ورزش
تحقیقات نشان می دهد که ترکیبات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی موجود در گیلاس ممکن است به تسکین درد، آسیب و التهاب عضلانی ناشی از ورزش کمک کند .
به نظر می رسد گیلاس ترش و آب آن موثرتر از انواع شیرین هستند، اگرچه هر دو ممکن است به ورزشکاران کمک کنند.
آب آلبالو و کنسانتره ترش باعث تسریع ریکاوری عضلات، کاهش درد عضلانی ناشی از ورزش و جلوگیری از کاهش قدرت در ورزشکاران نخبه مانند دوچرخه سواران و دوندگان ماراتن می شود.
علاوه بر این، برخی شواهد نشان می دهد که محصولات گیلاس ممکن است عملکرد ورزش را افزایش دهند.
مطالعات نشان داد کسانی که روزانه 480 میلی گرم آلبالو تارت به مدت 10 روز قبل از نیمه ماراتن مصرف می کردند، به طور متوسط 13 درصد زمان مسابقه سریع تر و درد عضلانی کمتری نسبت به گروه دارونما داشتند .
اگرچه بیشتر مطالعاتی که به بررسی ارتباط بین گیلاس و ورزش می پردازند، ورزشکاران آموزش دیده را مورد بررسی قرار می دهند، آب گیلاس ترش ممکن است برای افراد غیر ورزشکار نیز مفید باشد.
مطالعه ای روی 20 زن فعال نشان داد که کسانی که 60 میلی لیتر آب گیلاس ترش را دو بار در روز به مدت 8 روز می نوشیدند، در مقایسه با گروه دارونما، سریع تر بهبود یافتند و پس از انجام تمرینات سرعتی مکرر، آسیب و درد عضلانی کمتری داشتند .
اگرچه این یافته ها امیدوارکننده است، اما به محصولات غلیظ گیلاس، مانند آب و پودر مربوط می شود. مشخص نیست چه تعداد گیلاس تازه باید بخورید تا نتایج مشابهی داشته باشید.
فواید مصرف گیلاس : مفید برای سلامت قلب
بسیاری از مطالعات نشان میدهند که رژیمهای غذایی غنی از میوهها با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی مرتبط است .
گیلاس به ویژه در این زمینه مفید است، زیرا سرشار از مواد مغذی و ترکیباتی است که به تقویت سلامت قلب معروف است، از جمله آنتی اکسیدان های پتاسیم و پلی فنل.
فقط 1 فنجان (154 گرم) گیلاس شیرین بدون هسته، 10 درصد از نیاز روزانه را برای پتاسیم، یک ماده معدنی که برای حفظ سلامت قلب شما ضروری است، تامین می کند.
برای حفظ ضربان قلب منظم لازم است و به حذف سدیم اضافی از بدن شما کمک می کند و فشار خون شما را تنظیم می کند.
به همین دلیل است که مصرف بیشتر پتاسیم با کاهش خطر بیماری قلبی و سکته مرتبط است .
علاوه بر این، گیلاس سرشار از آنتی اکسیدان های قوی پلی فنول، از جمله آنتوسیانین ها، فلاونول ها و کاتچین ها است که ممکن است با محافظت در برابر آسیب سلولی و کاهش التهاب، به سلامت قلب شما کمک کند.
در واقع، مطالعه ای روی 84158 نفر نشان داد که مصرف بیشتر پلی فنول ها – به ویژه آنتوسیانین ها، فلاونول ها و کاتچین ها – با کاهش قابل توجه خطر بیماری قلبی در طی 5 سال مرتبط است .
بهبود علائم آرتریت و نقرس
به دلیل اثرات ضد التهابی قوی، گیلاس ممکن است علائم آرتریت و نقرس را کاهش دهد، نوعی از آرتریت ناشی از تجمع اسید اوریک که می تواند منجر به تورم، التهاب و درد شدید در مفاصل شما شود.
بسیاری از مطالعات نشان می دهند که گیلاس با سرکوب پروتئین های التهابی به مهار استرس اکسیداتیو و کاهش التهاب کمک می کند، که می تواند به کاهش علائم مرتبط با آرتریت کمک کند.
علاوه بر این، آنها می توانند سطح اسید اوریک را در بدن شما کاهش دهند و به ویژه برای مبتلایان به نقرس مفید باشند.
مطالعه ای بر روی 10 زن نشان داد که خوردن 2 وعده (280 گرم) گیلاس شیرین پس از یک شب ناشتا، سطح نشانگر التهابی پروتئین واکنشی C (CRP) را کاهش داد و به میزان قابل توجهی سطح اسید اوریک را 5 ساعت پس از مصرف کاهش داد.
مطالعه دیگری بر روی 633 فرد مبتلا به نقرس نشان داد که کسانی که گیلاس تازه را در طی 2 روز مصرف کردند، 35 درصد کمتر از افرادی که این میوه را مصرف نکردند، دچار حملات نقرس شدند.
علاوه بر این، این مطالعه نشان داد که وقتی مصرف گیلاس با داروی نقرس آلوپورینول ترکیب میشود، احتمال حملات نقرس 75 درصد کمتر از دورههایی بود که هیچ گیلاس یا آلوپورینول مصرف نمیشد .
بهبود کیفیت خواب
خوردن گیلاس یا نوشیدن آب گیلاس ترش ممکن است به بهبود کیفیت خواب شما کمک کند.
این فواید خواب را می توان به غلظت بالای ترکیبات گیاهی میوه نسبت داد. علاوه بر این، گیلاس حاوی ملاتونین است، ماده ای که به تنظیم چرخه خواب و بیداری شما کمک می کند .
مطالعه ای روی 20 نفر نشان داد کسانی که به مدت 7 روز کنسانتره آب گیلاس ترش مصرف کردند، در مقایسه با دارونما، افزایش قابل توجهی در سطح ملاتونین، مدت زمان خواب و کیفیت خواب داشتند.
به طور مشابه، یک مطالعه 2 هفته ای در افراد مسن مبتلا به بی خوابی نشان داد که نوشیدن 1 فنجان (240 میلی لیتر) آب گیلاس ترش قبل از خواب زمان خواب را 84 دقیقه افزایش می دهد.
با این حال، در این مطالعات از محصولات غلیظ گیلاس استفاده می شود. مشخص نیست که آیا خوردن گیلاس تازه قبل از خواب همین اثر را دارد یا خیر.
در نهایت، مطالعات بیشتری برای درک بهتر اینکه چگونه مصرف گیلاس و محصولات گیلاس ممکن است برای خواب مفید باشد، مورد نیاز است.
به راحتی به رژیم غذایی افزوده می شود
گیلاس همه کاره و فوق العاده خوشمزه است.
هر دو نوع شیرین و ترش به خوبی با بسیاری از غذاها جفت می شوند. به علاوه، محصولات مرتبط، مانند گیلاس خشک، پودر آلبالو، و آب آلبالو، افزودنی های جالبی به بسیاری از دستور العمل ها ایجاد می کنند.
در اینجا چند راه برای گنجاندن گیلاس در رژیم غذایی شما وجود دارد:
- آنها را تازه به عنوان یک میان وعده شیرین میل کنید.
- گیلاس خشک را با چیپس شکلات تلخ، نارگیل شیرین نشده ترکیب کنید
- از آن کمپوت گیلاس درست کنید
- تارت یخ زده یا گیلاس شیرین و قاشق روی ماست، بلغور جو دوسر یا پودینگ چیا.
- سالاد میوه.
- شیرینی طبیعی.
- بستنی، پای، کرامبل، و دسرهای دیگر.
- سس برای استفاده در غذاهای گوشت یا مرغ.
- اسموتی گیلاس
ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت www.healthline.com
کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !