• Peykanielaheh@gmail.com
  • ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.
    ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.

    روغن هسته انگور – آیا روغن آشپزی سالمی است؟

    روغن هسته انگور

    محبوبیت روغن هسته انگور در چند دهه گذشته افزایش یافته است.

    به دلیل مقادیر بالای چربی غیراشباع چندگانه و ویتامین E، اغلب به عنوان سالم معرفی می شود.

    بازاریابان ادعا می کنند که انواع فواید سلامتی دارد، از جمله کاهش سطح کلسترول خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی.

    این مقاله نگاهی دقیق به تحقیقات موجود دارد تا حقایق را از داستان جدا کند.

    روغن هسته انگور چیست و چگونه درست می شود؟

    روغن‌ها معمولاً در کارخانه‌ها با خرد کردن دانه‌ها و استفاده از حلال‌ها استخراج می‌شوند، اما انواع سالم‌تر روغن‌های بذر و گیاهی به صورت سرد فشرده یا پرس خروجی هستند.

    برخی از مردم نگران هستند که آثار حلال های سمی، مانند هگزان، می تواند بر سلامت افراد تأثیر منفی بگذارد.

    با این حال، تقریباً تمام حلال ها در طول فرآیند تولید از روغن های گیاهی حذف می شوند.

    در حال حاضر مشخص نیست که آیا آثار هگزان در روغن‌های گیاهی به مرور زمان به افراد آسیب می‌رساند یا خیر، اما اثرات نامطلوب زیست‌محیطی هگزان نگران‌کننده‌تر است. اکنون تحقیقات بر روی توسعه جایگزین های سبزتر متمرکز شده است.

    اگر روغن شما به صراحت نحوه پردازش آن را بیان نمی کند، باید فرض کنید که با استفاده از مواد شیمیایی مانند هگزان استخراج شده است.

    روغن هسته انگور مواد مغذی کمی دارد، اما اسیدهای چرب امگا 6 زیادی دارد

    ادعاهای سلامتی این روغن بر اساس مقادیر بالای مواد مغذی، آنتی اکسیدان ها و چربی های چند غیر اشباع است .

    ترکیب اسیدهای چرب این به شرح زیر است:

    • اشباع شده: 10%
    • تک غیراشباع: 16%
    • چند غیر اشباع: 70%

    سرشار از چربی های چند غیر اشباع، به ویژه امگا 6 است. دانشمندان حدس می زنند که مصرف زیاد چربی های امگا 6، نسبت به امگا 3، ممکن است باعث افزایش التهاب در بدن شود .

    این نظریه توسط چندین مطالعه مشاهده ای پشتیبانی می شود که مصرف زیاد غذاهای حاوی اسیدهای چرب امگا 6 را با افزایش خطر ابتلا به بیماری های مزمن مرتبط می کند .

    با این حال، مطالعات کنترل شده نشان می دهد که اسید لینولئیک – نوع اسید چرب امگا 6 در روغن هسته انگور – باعث افزایش سطح نشانگرهای التهابی در خون نمی شود .

    اینکه آیا مصرف زیاد اسیدهای چرب امگا 6 باعث ایجاد بیماری می شود در حال حاضر ناشناخته است. مطالعات با کیفیت بالا برای بررسی اثرات اسیدهای چرب امگا 6 بر نقاط پایانی سخت مانند بیماری قلبی مورد نیاز است.

    روغن هسته انگور همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین E است. یک قاشق غذاخوری 3.9 میلی گرم ویتامین E را فراهم می کند که 19٪ از RDA است .

    با این حال، کالری در برابر کالری، روغن هسته انگور منبع چشمگیر ویتامین E نیست.

    تقریباً هیچ ویتامین یا ماده معدنی دیگری در این روغن یافت نمی شود.

    روغن هسته انگور

    روغن هسته انگور چه تاثیری بر سلامتی شما دارد؟

    مطالعات بسیار کمی اثرات این روغن را بر سلامت انسان بررسی کرده اند.

    یک مطالعه دو ماهه روی 44 زن دارای اضافه وزن یا چاق، اثرات سلامتی مصرف روزانه روغن هسته انگور یا آفتابگردان را مقایسه کرد.

    در مقایسه با مصرف روغن آفتابگردان، روغن هسته انگور مقاومت به انسولین را بهبود بخشید و سطوح پروتئین واکنشی C (CRP) را کاهش داد، یک نشانگر التهابی رایج .

    همچنین به نظر می رسد که اثرات ضد پلاکتی دارد، به این معنی که تمایل خون شما به لخته شدن را کاهش می دهد .

    با این حال، برخی از روغن‌های هسته انگور ممکن است حاوی سطوح بالقوه مضر هیدروکربن‌های آروماتیک چند حلقه‌ای (PAHs) باشند که باعث ایجاد سرطان در حیوانات می‌شوند.

    ناشناخته است که این مشکل چقدر گسترده است یا اینکه آیا این یک دلیل واقعی برای نگرانی است. سایر روغن های گیاهی مانند روغن آفتابگردان نیز ممکن است به PAH آلوده باشند .

    در حالی که نشانه هایی وجود دارد که روغن هسته انگور با کیفیت بالا ممکن است فوایدی داشته باشد، در این مرحله نمی توان ادعای قوی داشت.

    آیا پختن با آن روغن خوبی است؟

    روغن هسته انگور نقطه دود نسبتاً بالایی دارد.

    به همین دلیل، به عنوان یک انتخاب خوب برای پخت و پز با حرارت بالا مانند سرخ کردن تبلیغ می شود.

    با این حال، این ممکن است توصیه بدی باشد، زیرا روغن هسته انگور نیز سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه است. این چربی ها تمایل دارند با اکسیژن در حرارت بالا واکنش نشان دهند و ترکیبات مضر و رادیکال های آزاد را تشکیل دهند.

    از آنجایی که روغن هسته انگور سرشار از چربی های غیراشباع چندگانه است، در واقع یکی از بدترین روغن هایی است که می توانید برای سرخ کردن استفاده کنید.

    سالم‌ترین روغن‌های پخت و پز برای سرخ کردن با حرارت بالا، روغن‌هایی هستند که عمدتاً حاوی چربی‌های اشباع شده یا چربی‌های تک غیراشباع مانند روغن زیتون هستند، زیرا احتمال واکنش کمتری با اکسیژن هنگام گرم شدن دارند.

    به همین دلیل باید از روغن هسته انگور برای سرخ کردن استفاده نکنید. درعوض، می توانید از آن به عنوان سس سالاد یا یک ماده در سس مایونز و محصولات پخته شده استفاده کنید.

    ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت www.healthline.com
    کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !

    About The Author