طرز تهیه آش ترخون :
طرز تهیه آش ترخون :
یه آش خوشمزه اصالتا شیرازی و خوش عطر و طعم ترخونی برای افطار روزهدارها و شکموهایی مثل من! این آش معمولا با سرکه یا ماست سرو میشه! اما اعتراف میکنم من عاشق کشکم! بدون کشک هرگز!
آها راستی یادم اومد بگم بعضیا به جای برنج، بلغور گندم میریزن… دیگه اینجاش بسته به ذایقه خودتون!
مواد لازم:
- گوشت ماهیچه گوسفند یا گوساله ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم
- پیاز درسته ۱ عدد
- برنج نیم دانه ۱ پیمانه
- پیاز خلالی خرد شده ۲ عدد
- لوبیا چیتی یا لوبیا سفید ۱ پیمانه
- عدس ۱ پیمانه
- نخود ۱/۲ پیمانه (به دلخواه)
- زردچوبه ۱/۲ قاشق چایخوری
- تره پاک و خرد شده ۲۰۰ گرم
- ترخون پاک و خرد شده ۱۵۰ گرم
- نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه آش ترخون :
ماست، کشک یا سرکه مقداری برای سرو
حبوبات را از روز قبل بخیسانید و سپس هر کدام را جداگانه بپزید تا کاملا نرم شوند.
برنج را نیز از یکی دو ساعت قبل با مقداری آب سرد بخیسانید.
گوشت را به همراه یک عدد پیاز درسته و مقداری آب بپزید و سپس گوشت را از عصاره آن خارج و ریش ریش کنید و آماده کنار بگذارید.
پیاز را با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شوند و در اواخر طبخ زردچوبه را اضافه کنید و نیمی از آن را برای تزیین کنار بگذارید.
آب روی برنج نیم دانه خیسانده را خالی کنید و به همراه عصاره گوشت و در صورت لزوم مقداری آب بپزید تا برنج کاملا بپزد و باز شود. سپس پیاز داغ و حبوبات پخته را به آن اضافه کنید.
نیمی از مخلوط آش را بوسیله غذاساز، گوشت کوب برقی یا گوشت کوب دستی بکوبید و مجددا به قابلمه آش برگردانید.
گوشت ریش شده و سبزی و مقداری نمک و فلفل به آن اضافه کنید و بگذارید آش کاملا غلیظ و کشدار شود.
روی آش را تزیین و به همراه ماست، کشک یا سرکه سرو کنید.
نوش جان!
یاسمین ببری