نکات پخت استیک:
نکات پخت استیک :
مهمترین نکته برای تهیه استیک بیات بودن گوشت است. گوشت بیات در مقایسه با گوشت تازه رنگ قرمز تیرهتری دارد و بافت آن پس از پخت نرم باقی میماند. برای بیات کردن گوشت استیک، برشهای گوشت تازه استیکی دلخواه را حداقل ۲۴ ساعت قبل تا حداکثر سه روز در یخچال در ظرف دربدار نگهداری کنید.
گوشت استیک کلاسیک تنها به کمی نمک و فلفل و اندکی روغن آغشته و طبخ میشود اما گاهی انواع ادویه، سبزیجات معطر، سسها و مرینیتها طبق ذایقه و روش سرو قابل استفاده است. برای مزه دار کردن گوشت استیک بهتر است از حداقل از یک ساعت قبل از پخت مزهدار شود.
گوشت را از یکساعت قبل از پخت از یخچال خارج کنید تا با دمای محیط هم دما و حرارت به طور یکنواخت در داخل آن کار پخت را به انجام برساند.
نکات کلیدی:
تابه گریل یا توری مخصوص پخت روی منقل قبل از قرار دادن استیک روی آن باید کاملا داغ شود در غیر این صورت گوشت به تابه یا توری میچسبد و گاهی جداکردن آن باعث بهم ریختن شکل گوشت میشود.
درون تابه گریل روغن نریزید زیرا در حرارت بالا باعث سوختن روغن و دود کردن آن میشود. برای افزودن روغن کمی از آن را با قلموی آشپزی روی گوشت بمالید.
قبل از مالیدن روغن روی قطعات گوشت رطوبت روی سطح گوشت را با استفاده از حوله کاغذی خشک کنید تا سطح روی استیک طلایی و خوشرنگ شود.
اگر برای تهیه استیک فرصت کافی بیات کردن آن را ندارید استفاده از کمی سرکه روی سطح گوشت میتواند طی یکی دو ساعت بافت نرم و خوبی به شما بدهد.
استیک را بیش از حد نپزید؛ پخت بیش از حد استیک باعث بدطعم و خشک و سفت شدن آن میشود. برای پخت متوسط یا مدیوم حدود ۵ دقیقه از هر طرف با توجه به قطر برش گوشت کافیست. مسلما چنانچه گوشت قطورتر مدت زمان پخت افزایش پیدا میکند. صبر کنید تا گوشت از یک طرف طلایی شده و بپزد و سپس کار پخت را روی سمت دیگر ادامه دهید.
گاهی برای تکمیل پخت استیکهای قطور پخت مدتی دیگر درون فر داغ ادامه مییابد.
عصاره باقیمانده از پخت استیک را از دست ندهید. بعد از پخت استیک انها را درون فویل آلومینیومی استراحت دهید تا آب گوشت به طور یکنواخت در استیک پخش شود. در طی این مدت مقداری آب جوش، شیر یا ماالشعیر ساده به تابه اضافه کنید و برای استیک خود یک سس خوشمزه تهیه کنید.
موفق باشید.
یاسمین ببری