ماهی کیلکا با سس تارتار:
طرز تهیه ماهی کیلکا با سس تارتار:
خوب چندی پیش داشتم تو فروشگاه خرید میکردم و تو فکر یه غذای جدید بودم که هم مقوی باشه هم جذاب و دریایی! چشمم افتاد به کیلکاهای ریزه میزه و یادم اومد که این ماهی کوچولوهای چیپسی خیلی خوشمزه هستن و میشه با استخوان قورتشون داد! .
ما ایرانیها کمتر به ماهی کیلکا بها میدیم در صورتیکه این ماهی کوچولوها گونهای از ماهی ساردین محسوب میشن که همه جای دنیا کلی خاطرخواه دارن و منبع غنی امگا و کلسیم به حساب میان!
حالا دیگه به خودتون بستگی داره که چهجوری بهش نگاه کنین؟ یه وعده غذایی دریایی؟ یه تنقلات برای دورهمی با دوستان؟ یا شایدم یه روش برای خوراندن ماهی به بچهها بدون نگرانی از وجود تیغ؟؟؟ درباره نگرانیهای مزمن درباره تیغ ماهی باید بگم این ماهی کوچولوها تیغهای نرم و نازکی دارن که موقع سرخ شدن کاملا برشته و ترد میشن و قابل جویدن هستن!
مواد لازم:
- ماهی کیلکا ۵۰۰ گرم
- آرد گندم ۲ قاشق سوپخوری
- پودر سوخاری ۲ قاشق چایخوری
- ادویه کاری ۱ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- زردچوبه ۱/۴ قاشق چایخوری
- پودر سیر ۱/۴ قاشق چایخوری
- دانه گشنیز پودر شده ۱ قاشق چایخوری .
اگه ماهی کیلکا یخی نباشه کارتون راحتتره، به راحتی با تکان دادن سر ماهی میتوانید سر و تمامی روده و اعضای داخلی رو جدا کنید و بیرون بکشید.
اما اگه کیلکا ها منجمد باشن باید با یه چاقوی نوک تیز شکم رو باز کنید و با کمک قاشق چایخوری داخل شکم رو تمیز کنید.
آرد، پودر سوخاری و سایر طعم دهندهها رو با هم مخلوط کنید و روی ماهی ها بریزید و خوب زیر و رو کنید تا تمام ماهیها به این مخلوط آغشته بشن و بعد در تابه با مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی و کمی برشته شوند.
سس تارتار:
سس تارتار یه سس مخصوص غذاهای دریاییه! در کنار میگو، فیش اند چیپس و ماهی و … کاربرد داره!
- مایونز ۲ قاشق غذاخوری
- خیارشور رنده شده ۱ تا ۲ عدد یا ترشی کاپریس خرد شده ۱ قاشق سوپخوری
- فلفل قرمز یا سس چیلی به مقدار لازم
- آب لیموترش تازه ۱ عدد
- شوید خشک ۱/۲ قاشق سوپخوری یا جعفری خرد شده ۱ قاشق سوپخوری
- سیر له شده ۲ حبه
- نمک و فلفل به مقدار لازم
تمام مواد را با هم مخلوط و با مقداری نمک و فلفل مزهدار کنید.
نوش جان
یاسمین ببری