کیک انار وارونه :
طرز تهیه کیک انار وارونه :
انتخاب خوبیه واسه یلدا…خیلی هم دردسر نداره!
کیکهای وارونه یا upside down خیلی محبوب هستن، چون یک لایه میوه کف قالب به همراه شکر یا کارامل ریخته میشه ومایه کیک روی بستر میوه و کارامل میپزه و باعث میشه عطر و طعم میوه به داخل کیک هم نفوذ پیدا کنه.
حالا به بهانه نزدیکی یلدا ببینیم این قصه کیکهای وارونه چجوریاست با انار؟!
تنها نکته مهم اینجور کیکها اینه که تا ۵ الی ۱۰ دقیقه بعد از خروج کیک از فر ، یعنی تا وقتی که هنوز گرمه فرصت دارید که کیک رو از قالب تو بشقاب برگردونین وگرنه میچسبه و حالتون رو میگیره!
مواد لازم لایه انار:
- انار دانه شده ۲ پیمانه
- کره ذوب شده ۲ قاشق سوپخوری
- شکر قهوهای یا شکر سفید ۳ قاشق سوپخوری
مواد لازم لایه کیک:
- آرد ۱/۳ ۱ پیمانه
- بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
- جوش شیرین ۱/۴ قاشق چایخوری
- نمک ۱ پینچ
- کره نرم ۱۲۰ گرم
- شکر قهوهای یا شکر سفید ۲/۳ پیمانه
- تخم مرغ ۱ عدد
- وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
- خامه ۲/۳ پیمانه
- سرکه سفید ۱ قاشق سوپخوری
طرز تهیه کیک انار وارونه :
ابتدا فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
انار، شکر و کره ذوب شده را با هم مخلوط کنید و درون یک قالب بدون درز(قالب آلومینیومی معمولی) به قطر ۲۳ سانتی متر بریزید و به طور یکنواخت پخش کنید.
برای تهیه مواد کیک، ابتدا آرد، بیکینگ پودر و جوش شیرین را با هم مخلوط و دوبار الک کنید.
در ظرفی کره و شکر را با همزن برقی بزنید تا کرم رنگ شوند، تخم مرغ و وانیل را اضافه و به خوبی مخلوط کنید. سپس خامه و سرکه سفید را اضافه کنید و یکی دو دور با همزن برقی بزنید تا مواد یکدست شوند.
آرد را طی دو تا سه نوبت به مایه کیک اضافه کنید و به آرامی با لیسک مخلوط کنید تا مواد یکدست شود.
مایه کیک را روی لایه انار به صورت یکنواخت پخش کنید.
قالب را به مدت حدود ۴۰ دقیقه در فر قرار دهید تا بپزد.
پس از تکمیل زمان پخت، یک خلال چوبی داخل کیک فرو کنید و اگر چیزی به آن نچسبید، قالب را از فر خارج و ۵ دقیقه صبر کنید تا کمی خنک شود. سپس بوسیله یک چاقو کیک را از اطراف از قالب جدا کنید و یک عدد بشقاب تخت روی دهانه قالب قرار دهید و قالب را به همراه بشقاب پشت و رو کنید تا کیک درون بشقاب قرار گیرد.
قبل از برش اجازه دهید کیک به دمای محیط برسد.
نوش جان