طرز تهیه بابوشکا:
طرز تهیه بابوشکا :
بابوشکا یه غذای گرجی هست که شکم بادمجونها با هویج ، زردک و فلفل دلمهای پر میشه و فکر میکنم یه غذای خوب برای شام یا ناهار باشه!
در ضمن گیاهیه و گوشت نداره!
این عکس رو از صفحه Tanya Zouev آشپز معروف گرجی برداشتم… هوسانگیزه مگه نه؟
مواد لازم برای 4 نفر:
- بادمجان قلمی کوچک ۶ تا ۸ عدد
- هویج رنده شده ۶ عدد
- زردک یا هویج وحشی (به دلخواه) ۱ عدد
- پیاز بزرگ نگینی خرد شده ۱ عدد
- فلفل دلمهای سبز ریز خرد شده یک عدد
- سیر ۳ تا ۴ حبه ریز خرد شده
- برگ بو ۳ عدد
- آویشن یا اوریگانو ۱/۲ قاشق چایخوری
- رب گوجهفرنگی ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- عسل، شهد، شیره انگور یا شکر کمی برای چاشنی
- سرکه کمی
برای سس:
- رب گوجهفرنگی ۲ قاشق سوپخوری
- عسل شهد یا شیره یا کمی شکر حدود ۱ قاشق چایخوری
- سرکه کمی
- نمک وفلفل به مقدار لازم
- آب حدود ۳ پیمانه
طرز تهیه بابوشکا:
از اونجایی که ما هیچکدوم از محصولاتمون شبیه بقيه دنیا نیست به روش ایرانی قسمت اول کار رو پیش میبریم
یکی از بادمجانها را پوست بگیرید و ریز خرد کنید و نمک بپاشید و بعد از تلخی گیری بشویید تا نمک اضافی برود و بادمجان خرد شده را در ابکش بریزید. بقیه بادمجانها را از وسط به دونیم برش بزنید. و به صورت راه راه پوست بگیرید. یک ظرف رو از مخلوط آب و یک قاشق سوپخوری نمک پرکنید و بادمجونها رو حدود نیم ساعت استراحت بدین تا تلخی بادمجان گرفته شود.
سپس آبکش کنید و با مقداری روغن در تابه سرخ کنید تا طلایی شوند. وسط بادمجانها رو با پشت قاشق فشار بدین تا گود بشه و اگر لازمست قسمتهای دانهدار را خارج کنید.
در تابه کمی روغن بریزید. پیاز را تفت دهید تا طلایی شود. بادمجان ریز خرد شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طلایی شود. هویج و زردک را اضافه کنید و وقتی هویج نرم شد، سیر، فلفل دلمهای، برگبو و آویشن را اضافه کنید و در نهایت رب را اضافه کرده و کمی دیگر تفت دهید تا رب رنگ بیاندازد. مخلوط را با نمک و فلفل، حدود نصف قاشق چایخوری شیرینکننده و سرکه مزه دار کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا مزهها به خورد هم روند. برگ بوها را از مخلوط خارج کنید و داخل بادمجانها را با این ترکیب پر کنید و داخل ظرف نسوز یا تابه درب دار بچینید.
سس:
برای سس رب را با کمی روغن تفت دهید تا رنگ بگیرد، آب، نمک و فلفل و شیرین کننده و سرکه را اضافه و وقتی مایه یکدست شد داخل تابه یا ظرف نسوز بریزید.
پخت در فر:
برای پخت در فر روی ظرف را با فویل آلومینیومی بپوشانید و حدود ۴۰ دقیقه در فر داغ با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بپزید.
پخت روی اجاق گاز:
برای پخت روی اجاق درب تابه رو بگذارید و اجازه بدین حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه روی حرارت سس غلیظ و بابوشکاها بپزه! تمام