خورش نخود و پنیر هندی:
طرز تهیه خورش نخود و پنیر هندی :
خورش نخود فرنگی و پنیر یا پنیر مَتَر (موتِر)، از سری غذاهای پر عطر و لعاب هندیه که تهیهاش آسونه…
این خورش که هم با نان و هم با برنج سرو میشه.
بهترین انتخاب پنیرهای موجود در ایران پنیر لاکتیکی یا پنیر کبابی هست، البته از لحاظ قیمت و در دسترس بودن پنیر لاکتیکی ارجحیت داره! کلا هر نوع پنیری که شکلش با حرارت دیدن از دست نره قابل استفاده است!
وگنها میتونن توفو رو جایگزین کنن و ازش لذت ببرن!
اصل این غذا مقداری بادام هندی خام و داره در موادش. اگه دوست داشتین میتونین در تهیه سس به صورت پوره شده ازش استفاده کنین.
در صورت دسترسی به ادویه گراماسالا، از معجزه آن در آشپزی هندی استفاده کنید!
مواد مورد نیاز:
- پیاز ۲ عدد
- سیر ۳ حبه
- زنجبیل تازه رنده شده ۱ تکه کوچک یا مقداری پودر زنجبیل
- گوجه فرنگی ۵ عدد
- بادام هندی ۵۰ گرم (به دلخواه)
- پودر دانه گشنیز ۱ قاشق چایخوری
- پودرِ تخم زیره ۱ قاشق چایخوری
- پودر فلفل قرمز ۱/۲ قاشق چایخوری
- زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
- دارچین ۱/۴ قاشق چایخوری
- پودر هل ۱/۴ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- نخود فرنگی ۱ پیمانه
- پنیر لاکتیکی یا هر نوع پنیر مقاوم به حرارت ۳۰۰ گرم
- گشنیز خرد شده برای سرو
طرز تهیه خورش نخود و پنیر هندی :
پیاز و گوجه فرنگی را به صورت قطعات بزرگ خرد کنید.
در قابلمه مقداری روغن یا کره بریزید، پیاز را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا نرم شوند، سپس پوره سیر و زنجبیل ، گوجه فرنگی و ادویهجات را اضافه کنید. در صورت تمایل به استفاده از بادام هندی، آن را در این مرحله به سس اضافه کنید. سپس مقداری آب ، در حدی که روی سبزیجات را بپوشاند به قابلمه اضافه و درب آن را بگذارید تا سبزیجات حدود ۳۰ دقیقه بپزند و نرم شوند.
به وسیله میکسر دستی (گوشتکوب برقی) ، مخلوط کن یا غذا ساز تمام مواد داخل قابلمه را به خوبی پوره کنید و مجدد به قابلمه برگردانید.
نخود فرنگی را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید بپزد. در ده دقیقه آخر پخت، قطعات پنیر درشت خرد شده را به خورش اضافه کنید . اجازه دهید خوراک جا بیفتد. در صورت لزوم با مقداری نمک خورش را مزهدار کنید .به هنگام سرو روی آن گشنیز خرد شده بپاشید.
نوش جان