طرز تهیه فاهیتا:
طرز تهیه فاهیتا:
یکی از معروفترین غذاهای مکزیکی که معمولا ترکیبی از گوشت گریل یا سرخ شده در کنار سبزیجات تفت داده ، سالاد سالسا ، خامه ترش و البته نان تورتیا سرو میشه. یعنی یه بشقاب پر از سبزیجات و گوشت و مزه براتون میارن و خودتون باید لقمه بگیرید و نوش جان کنید.
فاهیتا به صورت fajita نوشته میشه، اما فاهیتا خونده میشه، البته با لهجه انگلیسی، وگرنه درباره تلفظ مکزیکی نه نظری دارم ، نه تخصصی!
میتونین برای تهیه فاهیتا از مرغ، بوقلمون یا فیله یا استیک گوشت استفاده کنین، اما قبلش باید با طعمهای مکزیکی به خوبی مزه دار شن!
تو ایران به جای نان تورتیای گندمی میتونین از تافتون یا لواش سنتی استفاده کنید.
مواد مورد نیاز:
- نان تورتیا مقداری برای سرو
- سینه یا ران مرغ بدون استخوان ۴۰۰ گرم
- آب لیموترش تازه ۵ تا ۶ قلشق سخوری
- سیر له شده ۳ تا ۴ حبه
- پودر دانه گشنیز ۱ قاشق چایخوری
- پودرِ دانه زیره ۱/۲ قاشق چایخوری
- پودر فلفل قرمز به مقدار لازم
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
پیاز خلالی درشت خرد شده ۱ عدد
فلفل دلمهای زرد و قرمز از هرکدام ۱ عدد
گشنیز خرد شده مقداری برای سرو
سالاد سالسا برای سرو (در پست بعد)
خامه ترش طبق دستور داده شده
ابتدا گوشت مرغ را به صورت خلالهای باریک خرد کنید و در ظرفی بریزید.
آب لیموترش، سیر، پودر دانه گشنیز، پودر زیره، فلفل قرمز، نمک و فلفل سیاه و یکی دو قاشق سوپخوری روغن را به آن اضافه، و خوب زیر و رو کنید تا مرغ کاملا به طعم دهندهها آغشته شود . حداقل نیم ساعت در مواد استراحت کند.
در این مدت در تابه، کمی روغن بریزید، پیازها را اضافه کنید و تفت دهید، حرارت را ملایم نگه دارید تا پیاز به آرامی طلایی و کاراملی شود. سپس فلفل دلمهای خلالی درشت خرد شده را اضافه کنید. روی حرارت کم تفت دهید تا نرم شود و با مقداری نمک و فلفل سبزیجات را مزه دار و از روی حرارت بردارید و گشنیز بپاشید.
در تابه دیگری قطعات مرغ مزه دار شده را تفت دهید تا طلایی شوند.
مرغ و سبزیجات تفت داده شده را در ظرف بکشید . در کنار سالاد تازه سالسا، خامه ترش و لیموترش تازه و نان سرو کنید تا هرکس برای خود لقمه بگیرد و نوش جان کند.
طرز تهیه خامه ترش خانگی:
اگر به خامه ترش آماده دسترسی ندارید، مقدار مساوی خامه صبحانه و ماست شیرین غلیظ را با هم مخلوط و سرو کنید یا اینکه به خامه صبحانه یکی دو قاشق سوپخوری آب لیموترش تازه اضافه کنید.