• Peykanielaheh@gmail.com
  • ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.
    ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.

    طرز تهیه نان بولکی – آموزش درست کردن نان سنتی روسیه ای

    طرز تهیه نان بولکی:

    طرز تهیه نان بولکی

    طرز تهیه نان بولکی:

    بچه که بودیم، یه قنادی تو بندرانزلی بود که مادربزرگم همیشه موقع اومدن خونه‌مون برامون نون بولکی ازش میخرید، یه نون خیلی نرم نیمه شیرین که با چایی و عصرونه خیلی می‌چسبید.

    پریچهر یه ساک سحرآمیز داشت که توش همیشه یه چیزی مثل نون بولکی برای سورپرایز کردن‌مون پنهان کرده بود.

    امروز بین غذاهای روسی گشت میزدم، یهو دیدم ای وای این کلمه چقدر برام آشناست! نون بولکی! تازه فهمیدم این نون از اولش از روسیه وارد ایران شده، بعضی وقتها تو ایران به صورت نان باگتهای قدیمی پخت شده و جای نان ساندویچی رو گرفته اما اصلش همون نون شیرینی‌های مامان‌بزرگمه و اسم اصلیش هم بولُچکی (bulochki) هست!

    طبق معمول ما ایرانی‌ها کلمات رو تغییر دادیم و تبدیلش کردیم به اون چیزی که خودمون دوست داریم، مثل قضیه چس‌فیل!

    جالبه بدونین وسط نان بولُچکی ممکنه با مواد میانی پر شه یا اینکه مقدار شکر دو برابر شده و بدون مواد میانی تهیه شه.

    مواد مورد نیاز:

    • شیر ولرم ۲/۳ پیمانه
    • مایه خمیر ۲ قاشق چایخوری
    • شکر ۴ قاشق سوپخوری (برای نان بولکی ساده ۸ قاشق سوپخوری )
    • کره ذوب شده یا روغن مایع ۱۰۰ گرم
    • تخم مرغ همزده ۲ عدد
    • آرد حدود ۳ پیمانه
    • نمک ۱ پینچ
    • فیلینگ سیب به دلخواه
    • رومال ترکیب یک عدد زرده تخم مرغ با یک قاشق سوپخوری شیر یا آب

    شیر ولرم، مایه خمیر، شکر ، کره ذوب شده را با هم در ظرفی بزرگ بریزید و تخم‌مرغهای هم زده را به آن اضافه و مخلوط کنید.

    آرد را به تدریج به مخلوط بالا اضافه تا خمیر لطیفی تهیه شود. خمیر را ورز دهید تا سطح خمیر صاف و یکدست شود؛ سپس روی آن را با پارچه نخی مرطوب یا سلفون بپوشانید و به مدت حدود یک و نیم ساعت یا تا وقتی حجم آن دو برابر شود استراحت دهید.

    بعد از اتمام زمان استراحت از خمیر گلوله‌هایی یک اندازه جدا کنید و به صورت دایره باز کنید و فیلینگ دلخواه را وسط خمیر بگذارید و لبه‌های خمیر را به هم بچسبانید و به خمیر شکل دهید.

    بولُچکی‌های آماده را داخل سینی فر بچینید و در حین کار روی سینی را بپوشانید تا خمیر خشک نشود. سپس اجازه دهید نانها به مدت نیم ساعت دیگر استراحت کنند و مجددا حجم بگیرند. سپس روی آنها را رومال زرده بمالید و در فر داغ با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد بپزید تا طلایی شوند.

    فیلینگ سیب: ۴ تا ۵ عدد سیب را به صورت مکعبی ریز خرد کنید و در قابلمه بریزید و ۴ قاشق سوپخوری شکر روی سیبها بپاشید. میتوانید یک عدد چوب دارچین نیز داخل مخلوط قرار دهید و سیبها را روی حرارت ملایم بپزید تا مخلوط غلیظ و سیبها نرم شوند.

    About The Author