آموزش درست کردن شور مخلوط سبزیجات:
مواد مورد نیاز:
- گل کلم بزرگ ۱ عدد
- هویج ۲ کیلو
- کرفس یک بته بزرگ
- سیر پوست کنده ۱۵ تا ۲۰ حبه
- فلفل تند به میزان دلخواه
- سیب زمینی ترشی ۱ کیلو ( من خیار خرد نشده استفاده کردم )
- سبزی معطر شامل شوید و ترخون ۱ کیلو
- نخود خام ۱۰ عدد
- به ازاء هر ۱ لیتر آب یک چهارم پیمانه نمک و یک چهارم پیمانه سرکه سفید (ما برا ۱۸ ل آب ۱ ل نمک و ۱ ل سرکه ریختیم )
طرز تهیه شور مخلوط سبزیجات:
سبزیجات شسته شده و خرد شده را برای یکی دو ساعتی روی پارچه تمیزی بچینید تا آب اضافی آنها کشیده شود. سبزیهای معطر را پاک کرده بشویید و اجازه دهید آب اضافی آن برود. سیر را هم نیم ساعتی در آب ولرم خیس کنید تا پوستش به راحتی جدا شود سپس روی پارچه بچینید فلفل تند را هم بشورید و روی پارچه بچینید.
در قابلمه بزرگی حدود ۶ لیتر آب بریزید (۲۴ لیوان) به ازاء هر یک لیتر آب یک چهارم پیمانه نمک (ترجیحا بدون ید) و یک چهارم پیمانه سرکه اضافه کنید که برای ۶ لیتر آب یک و نیم لیوان نمک و یک و نیم لیوان سرکه لازم داریم ( پیمانه استاندارد شیرینی پزی یا لیوان دسته دار فرانسوی با گنجایش ۲۵۰ میلی لیتر) زیر قابلمه را روشن کنید و اجازه دهید ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم بجوشد. حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید دمای آب پایین بیاید.
ظرفهای شیشه ای را شسته و کاملا خشک کنید. سبزیجات خرد شده، حبه های سیر، فلفل تند، نخود خام و سبزی معطر را در شیشه ها لایه لایه بچینید لایه آخر سبزی باشد سپس مخلوط آب و نمک و سرکه را که ولرم شده و از داغی افتاده روی سبزیجات بریزید دمای آب باید گرم باشد ولی اصلا دست را نسوزاند (ولرم) در شیشه ها را نبندید و اجازه دهید هوای اضافی از ظرف خارج شود و آب نمک هم دمای محیط شود سپس در ظرف را تا ۲۰ روز بسته و کاملا محکم کنید.
نکات:
نخود خام باعث میشود شور زودتر برسد.
در صورت تمایل خیارهای ریز مخصوص خیارشور هم تهیه کنید و بعد از شستن و خشک کردن، لابه لای سبزیجات بچینید و یا بصورت جداگانه در شیشه بچینید و برای شور انداختن طبق دستور عمل کنید.
خشک بودن سبزیجات نکته مهمی است وگرنه کپک میزند، پس دقت کنید آب اضافی آنها برود.
میزان آب تقریبی است مثلا من ۸ لیتر آب استفاده کردم اگر میزان آب نمک کم بود و ظرف پر نشد مجددا درست کنید.
محل نگهداری شور حتما حتما باید خنک و دور از تابش مستقیم آفتاب باشد وگرنه شور نرم میشود.