ارزش غذایی حبوبات و استفاده آنها در رژیم غذایی:
ارزش غذایی حبوبات :
حبوبات چقدر تو برنامه غذاييت جا داره؟؟؟
حبوبات نه تنها سرشار از فیبرن ، بلکه فواید زيادي براي سلامت بدن دارن، سطح قند خون رو كاهش ميدن و باکتریهای سالم روده رو زیاد میکنن.
اونها منابع عالی فیبر، پروتئین، ویتامین B و سایر ویتامینها و مواد معدنی هستن. در ادامه، هر کدومشون رو به تفکیک براتون توضیح میدیم…
نخود: منبع عالی فیبر و پروتئینه. مطالعات نشون داده که مصرف نخود با کاهش قند خون و سطح انسولین مرتبطه. نخود همچنین به بهبود عملکرد روده و کاهش تعداد باکتریهای بد در روده کمک می کنه.
عدس: منبع خوبی از پروتئین برای گیاهخوارانه و در سوپ، خورشت، برنج و … بسیار کاربردی و خوشمزه میشه.
نخود فرنگی: نخود فرنگی میتونه منبع خوبی از فیبر و پریبیوتیکها باشه! در برخی از مطالعات نشون داده شده که آرد نخود فرنگی و فیبر نخود باعث افزایش انسولین و قند خون بعد از صرف غذا، کاهش تری گلیسیرید خون و افزایش احساس سیری میشه. فیبر و پروتئین نخود فرنگی به داشتن روده سالم کمک میکنه!
لوبیا قرمز: یکی از پر مصرف ترین لوبیاهاست! و مثل بقیه حبوبات سرشار از فیبره و میتونه به کاهش جذب قند در خون کمک کنه، بنابراین سطح قند خون رو کاهش میده!
لوبیا سیاه: منبع عالی فیبر و پروتئینه! لوبیا سیاه دارای شاخص گلیسمی پایین تری نسبت به بسیاری از غذاهای پر کربوهیدرات دیگهست! بنابراین باعث افزایش کمتر قند خون بعد از غذا میشه.
لوبیا چیتی ممکنه به کاهش قند خون، کلسترول و حفظ سلامت روده کمک کنه. لوبیا چیتی میتونه افزایش قند خون رو که پس از خوردن غذا اتفاق میافته کاهش بده.