بهترین منابع اومگا 3:
بهترین منابع اومگا 3 :
جگر ماهی مورو (ماهی روغن یا ماهی قود) سرشار از امگا 3
روغن ماهی مورو که عصارۀ واقعی امگا 3 است، به خاطر نیروی فوق العاده اش باید هر روز به میزان یک قاشق مصرف شود. امروز، میتوانیم هرزگاهی جگر ماهی مورو بر روی یک تکه نان تست را به خودمان تعارف کنیم. ضمناً این خوراک واقعاً خوشمزه است!
روغن کلزا، سرشار از امگا 3
روغن کلزا متعادل ترین روغن از نظر نسبت امگا 3 به امگا 6 است، چیزی حدود 1 به 2، در حالی که توصیه میشود این نسبت کمتر از 1 به 5 باشد.
اگر از طعمش خوش تان نمیآید، توصیه میکنیم که روغن کلزا را با روغن زیتون خیلی طعم دار، مخلوط کنید، طعم نامطلوب روغن کلزا خنثی میشود. خیلی خوب است اگtر این ترکیب جایگزین دیگر روغن های سرشار از امگا 6، مانند روغن آفتابگردان، روغن بادام زمینی، روغن ذرت و… بشود.
روغن کتان، سرشار از امگا3
روغن کتان، روغن دیگری سرشار از امگا 3 است، اما کمتر مورد استفاده قرار میگیرد زیرا نگه داری آن خیلی سخت است (این روغن خیلی سریع اکسید میشود). بنابراین دانۀ کتان به روغنش ترجیح داده میشود.
دانه های کتان
دانه های کتان که مصرف آن راحت تر از روغن کتان است را میتوانید به تمام انواع خوراک ها از جمله نان ها و سالادهای تان بیافزایید.
ماهی سرشار از امگا 3
ماهی های چرب غنی ترین منابع امگا 3 هستند، ماهی هایی مانند:
ماهی آزاد، ماهی مارکو، شاه ماهی، ساردین، ماهی تن، ماهی قزل آلا، مار ماهی، ماهی کولی، ماهی فلتان، ماهی ریش دار، ماهی نیزه و
ماهی های بدون چربی که «ماهی های سفید» هم نامیده میشوند عبارتند از:
سفره ماهی، ماهی مرلان، اره ماهی، ماهی مورو، ماهی نیزه، ماهی قزل آلای دریا، ماهی خاردار، ماهی هادوک (نوعی ماهی دودی)، ماهی گرگ دریا، ماهیِ روغن، ماهی لُت (نوعی ماهی آب های شیرین)، ماهی لیماند (نوعی ماهی پهن)، ماهی لیو، ماهی روغنی کوچک، ماهی آلاسکا، ماهی ره (نوعی دیگر از سفره ماهی)، سپر ماهی و شاه ماهی.
دیگر فرآورده های دریایی نیز حاوی امگا 3 هستند، اما کمتر از ماهی های چرب.
آجیل و خصوصاً گردو، سرشار از امگا 3
گردو، فندق، بادام، بادام هندی، پسته و… . این مغزها مطمئناً پرکالری هستند اما با این حال مواد چربی هستند که حاوی امگا 3 اند. چند بار مصرف این آجیل ها در هفته مثلاً به جای شیرینی های صنعتی یا نان های روغنی، بسیار مفید و مؤثر خواهد بود!
روغن گردو، سویا و دانۀ گندم
روغن گردو یا سویا سرشار از امگا 3 هستند ضمن اینکه امگا 6 اندکی دارند. روغن دانۀ گندم هم همین مزایا را دارد.
تخم مرغ های غنی شده با امگا 3
اگر مرغ ها در هوای آزاد پرورش پیدا کنند، تخم شان به طور طبیعی سرشار از امگا 3 خواهد بود. اما تخم مرغ ِ مرغ هایی که در مرغداری پرورش مییابند، این خاصیت را ندارد مگر اینکه فقط با دانۀ کتان تغذیه شوند. بنابراین مصرف چنین تخم مرغ هایی در الویت قرار دارد!
گوشت حیواناتی که در هوای آزاد پرورش مییابند نیز سرشار از امگا 3 است.
با استفاده از روش های جدید پرورش، گوشت از لحاظ امگا 3 فقیر است. بنابراین مصرف گوشت حیواناتی که در هوای آزاد پرورش یافته اند ارجحیت دارد، با مصرف این نوع گوشت ها شما میزان امگا 3 دریافتی تان را افزایش میدهید زیرا حیواناتی که علف و یونجه میخورند، گوشت شان و مرغ هایی که دانۀ کتان میخورند تخم شان، به طور طبیعی سرشار از امگا 3 خواهد شد