دستور پخت و طرز تهیه دیزی سنگی سنتی:
مواد لازم برای 4 نفر:
- نخود: ۱۲۰ گرم
- لوبیا سفید: ۱۲۰ گرم
- گوشت گوسفندی: ۴۰۰ گرم (گردن یا دنده یا حتی ماهیچه)
- دنبه گوسفندی: ۳۰ گرم
- گوجه: ۷ الی ۸ عدد متوسط
- پیاز: ۲ عدد
- ادویه مرحله اول (قبل پخت):
- -زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
- -سماق: نصف قاشق چایخوری
- -فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
- -پاپریکا: نصف قاشق چایخوری
- ادویه مرحله دوم (کوبیدن با دنبه)
- -زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
- -زیره: ۱/۴ قاشق چایخوری (یا بیشتر)
- پودر مرزه: دو ق چ
- رب : دو ق غ
- سیب زمینی: ۲ عدد
طرز تهیه دیزی سنگی :
نخود و لوبیا رو دوازده ساعت داخل آب قرار بدید تا کامل خیس بشه، بعد اونهارو با گوشت، دنبه، پوره گوجه و پیاز، ادویه مرحله اول و دو لیوان آب بذارید تا دو ساعت و نیم (روی حرارت نسبتا کم) بپزه.
رب رو تفت بدین و دنبه هارو خارج کنید و با ادویه مرحله دو اونها رو بکوبید و به آبگوشت اضافه کنید. سیب زمینی و حدود دو لیوان آبجوش رو اضافه کنید و اینبار یک ساعت دیگه اجازه بدید تا بپزه.
در نهایت، استخون هارو از ظرف پخت خارج کنید، آبگوشت رو داخل کاسه بریزید (یک مقدار رو نگه دارید تا گوشت کوبیده خیلی خشک نشه) و بقیه مواد رو حسابی با گوشت کوب بکوبید و نوش جان کنید.
مدت زمان پخت: سه ساعت و نیم.