دستور پخت و طرز تهیه شیرین قاتوق:
طرز تهیه شیرین قاتوق:
( شیرین خورش) گیلانی
۱- ابتدا برای سه نفر در تابه ای سه عدد پیاز متوسط رو نازک و ریز خلال کنید. با مقداری روغن تفت بدید تا سبک و طلایی بشن. سپس نصف لیوان آب به پیازها اضافه کنید . اجازه بدید آب پیازها کشیده بشه. دوباره پیازها رو تفت بدید و باز نصف لیوان آب بریزید. چندین بار همین عمل رو تکرار کنید تا پیازها شیشه ای و شفاف و کاراملی بشن. نصف پیازهای سرخ شده رو کنار بذارید. به نصف دیگر پیازها تکه های مرغ رو به همراه زردچوبه ، نمک و فلفل اضافه کنید . اجازه بدید دو طرف تکه های مرغ با شعله ی کم حسابی تفت بخورن و مزه دار بشن.
بعد از آن نصف لیوان آب جوش رو به همراه چند قاشق زعفران دم شده اضافه کنید . در تابه رو بذارید و یک ساعتی زمان بدید تا قطعات مرغ ، با شعله ی کم مغزپخت و سپس سرخ و طلایی بشن.
۲- نصف دیگر پیازها رو به همراه ۶ عدد آلو خورشی که از قبل خیس دادید (ترکیبی از چند نوع ترش و شیرین) و ۶ تا ۸ عدد آلو بخارا با مقداری روغن تفت بدید. نصف استکان بهشون آب اضافه کنید تا ده دقیقه ای نیم پز و کم آب بشن. ۶ تا ۸ عدد هم قیصی و یک یا دو قاشق آبلیمو اضافه کنید. باز کمی تفت بدید و مقداری آب اضافه کنید و ۱۵ دقیقه ای زمان بدید تا همراه هم پخته بشن. (اگر شیرین دوست دارید میتونید اواخر پخت یک مشت کشمش پلویی هم به این ترکیب اضافه کنید که من فقط یک قاشق اضافه کردم)
۳-مرغ های سرخ شده رو به ترکیب آلو و قیصی و کشمش اضافه کنید .
ده دقیقه دیگه زمان بدید تا مزه ها با هم ترکیب بشن. سپس با چلو زعفرانی نوش جان کنید. فوق العاده عالی و بی نظیره حتما امتحانش کنید.