دستور پخت و طرز تهیه عدسی با رشته:
سلام دوستان . این غذای سنتی و خوشمزه رو حتما امتحان کنید، فوقالعاده اس.
آش پرپوله یا آش عدس یکی از آش های سنتی و محلی استان کردستان و شهر سنندج است که به ویژه در فصول سرد سال طبخ و سرو می شود.
مواد لازم:
- عدس ریز ۲ لیوان
- رشته آشی ۱ لیوان (یا رشته خانگی)
- پیاز ۱ عدد
- رب گوجه فرنگی ١ ق غ
- روغن به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
- فلفل سیاه به مقدار لازم
- آب ۴ تا ۵ لیوان
- نعنا و پونه و آویشن به مقدار لازم
طرز تهیه عدسی با رشته:
پیاز را نگینی خرد می کنیم و در روغن مایع تفت میدیم تا پیاز سبک و شفاف شود. سپس در صورت دلخواه سیر و زنجبیل تازه ی رنده شده را اضافه می کنیم و خوب مخلوط میکنیم و تفت میدیم سپس رب گوجه را اضافه می کنیم کمی نعنا و یا آویشن اضافه میکنیم و تفت می دهیم و عدس که از قبل پاک کرده و شسته ایم و چند ساعت در آب خیسانده ایم را به مخلوط پیاز اضافه می کنیم و آب یا (آب گوشت) را اضافه می کنیم و اجازه میدیم آب به جوش اید .
سپس شعله ی اجاق را کم می کنیم در ظرف را میگذاریم و اجازه میدیم عدس بپزد. در انتهای پخت عدس، رشته آش خرد شده را به همراه نمک و فلفل سیاه به خوراک عدسی اضافه می کنیم و مخلوط میکنیم و دوباره در ظرف را میگذاریم و اجازه میدیم خوراک عدسی به آرامی بپزد و جا بیفته.
رشته ها ریز خورد کنید، از کشک هم میتونید استفاده کنید، با آبلیمو و یا نارنج خوشمزه تر می شود.