دستور پخت حلیم گندم و گوشت گوسفندی:
طرز تهیه حلیم گندم و گوشت گوسفندی:
من برای درست کردن هلیم =حلیم
از بلغور گندم استفاده کردم. از دو سه ساعت قبل حدود سه لیوان بلغور گندم رو خیس کردم. در این فاصله دو سه بار هم آبش رو عوض کردم. بعد داخل یه قابلمه حدود چهار برابر گندم بهش آب اضافه کردم. بعد گذاشتم روی شعله تا به جوش بیاد. کف روش رو با قاشق برداشتم. بعد از اینکه کاملا به جوش اومد کمی پودر دارچین اضافه و با شعله خیلی کم گذاشتم حدود دو ساعت کاملا بلغور های گندم بپزه و شکفته بشه. اگه آب قلم دارین میتونین بهش اضافه کنین. اگه نه یدونه کره پنجاه گرمی داخلش بندازین. هر نیم ساعت هم یه هم بزنید. بعد از پخت با گوشت کوب برقی میکسش کنید.
داخل یه قابلمه هم گوشت گوسفندی حدود سیصد تا چهارصد گرم همراه با یدونه پیاز درشت و دو تا تیکه چوب دارچین و یدونه برگ بو و کمی ادویه میزاریم کاملا بپزه. حدود دو سه ساعت بعد که کامل پخت بهش نمک اضافه میکنیم. بعد پیاز و بقیه چیزا رو جدا کنید. گوشت رو با گوشت کوب دستی به حالت ساییدن له کنید تا ریش ریش بشه. حتما گوشت کوب دستی باشه که هلیم تون کش دار بشه. حالا آب گوشت هم مونده از صافی رد کنید و کم کم به بلغور گندم در حال پخت اضافه کنید.
دقت کنید بلغور حسابی صاف و یه دست بشه. وقتی کامل یه دست شد و هیچ دونه ای نداشت گوشت ریش ریش شده رو بهش اضافه کنید. از این مرحله به بعد تقریبا هر ده دقیقه هلیم رو هم بزنید تا ته نگیره و به ته قابلمه نچسبه. شعله هم خیلی کم باشه.هر چی بیشتر هم بزنید هلیم کش دار تر میشه. کمی هم بهش نمک اضافه کنید. آب جوش هم حتما کنار دستتون باشه که اگه نیاز بود کمی بهش آب جوش اضافه کنید. هلیم رو خیلی سفت بر ندارید چون بعد از پخت هم خودش رو میگیره و کمی سفت میشه.
درست کردنش خیلی راحته فقط کمی زمانبره .
برای من حدود چهار ساعت و نیم طول کشید تا آماده بشه.
کمی کره رو با دارچین یه تفت مختصر بدین و برای تزیین روی هلیم استفاده کنید. به جای کره اگه دوست دارین از روغن حیوانی استفاده کنید
همچنین برای تزینش میتونید از کنجد و پودر پسته استفاده کنید.
به جای گوشت گوسفندی از گوشت بوقلمون یا مرغ هم میتونید استفاده کنید.