طرز تهیه و دستور پخت نان سیب:
مواد لازم:
- آرد 4تا 4 و نیم لیوان دسته دارفرانسوی
- شیر 4/3 پیمانه
- کره 50 گرم
- آب ولرم 1/3 پیمانه
- خمیر مایه 1ق س
- نمک 1/3ق چ
- شکر 1/3 پیمانه
- وانیل 1/2ق چ
- تخم مرغ 1 عدد درشت
مواد میانی : سیب شیرین 3 عدد
هل 1ق چ، زعفران 1ق م، شکر 1/3لیوان
رومال :زرده 1عدد، زعفران 1ق چ، وانیل کمی
شیر یک ق غ
دستور پخت نان سیب :
یک قاشق شکر رو با آب ولرم مخلوط میکنیم .بعد خمیر مایه رو بهش اضافه میکنیم. درظرف رو میبندیم تا عمل بیاد. تو ظرف گودی شیر، کره، شکر، وانیل، نمک، تخم مرغ، مخلوط میکنیم بعد خمیر مایه رو بهش اضافه کرده هم میزنیم، نیمی از آرد رو بعد از الک کردن یکباره به مواد اضافه کرده و مابقی را کم کم اضافه میکنیم و خوب ورز میدهیم تا جایی که خمیر نرمی بدست بیاد.
بیش از حد آرد نزنید، روی خمیر را می پوشانیم و یک ساعت در جای گرم استراحت میدهیم، در این فاصله مواد میانی را آماده میکنیم.
سیبها را پوست می گیریم و رنده میکنیم به همراه شکر، هل، زعفران روی حرارت قرار میدهیم تا بجوشد و آبش تمام شود.
بعد از یک ساعت روی سطح کار را آرد پاشی می کنیم خمیر را روی آن کمی ورز میدهیم، قالب را با کره چرب می کنیم و دو سوم از خمیر را درون قالب باز میکنیم و لبه های خمیر را 5 سانت بالاتر از ظرف می آوریم از مواد میانی روی خمیر قرار میدهیم لبه های خمیر را با قیچی برش می زنیم و به صورت ضربدری روی هم قرار میدهیم با باقی مانده خمیر وسط قالب را با نوارهای باریک خمیر و اطراف را با خمیر حلزونی شکل میپوشانیم، فر را با درجه 180روشن میکنیم، به خمیر 20 دقیقه استراحت میدهیم، و بعد مواد رومال را هم میزنیم و روی خمیر میمالیم و در فر به مدت 25 الی 30 دقیقه قرار میدهیم. @ashpazi.ba_afra
بعد از پخت عسل روی سطح نان میزنیم.
نکته: حتما درون فر ظرف آب گذاشته شود، همه مواد به دمای محیط رسیده باشند