آموزش درست کردن و طرز تهیه حلوا سنتی :
مواد مورد نیاز:
- آرد :500 گرم
- شکر: 500 گرم
- ترکیب روغن جامد یا کره و روغن مایع: 200 گرم
- پودر هل :1 ق چ
- گلاب: نصف پیمانه
- زعفران دم کرده :1 ق س
- دارچین :1 ق س
- پودر پسته و پودر نارگیل یا گردو: برای تزئین دلخواه
- آب: به میزان شکر
طرز تهیه حلوا سنتی با روش آسان:
برای درست کردن حلوای سنتی باید با صبر و حوصله آرد را روی حرارت بسیار ملایم هم بزنید تا تغییر رنگ دهید. برای این کار باید ابتدا آرد را الک کنید و بعد داخل قابلمه ای مناسب بر روی حرارت کم قرار دهید و آرد را مدام با قاشق و یا کف گیر به صورت پارویی به کف قابلمه بکشید تا تمام قسمت های آرد تفت بخورد و ذرات سفید داخل آرد ایجاد نشود.
بعد از تقریبا نیم ساعت هم زدن آرد، روغن را اضافه کنید و خوب با آرد مخلوط کنید و هم بزنید. وقتی روغن کاملا جذب آرد شد، در این مرحله دارچین را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا بوی خامی دارچین گرفته شود و عطرش به مشام برسد. شهد آماده شده را به تدریج به حلوا اضافه کنید و مدام هم بزنید تا حلوا سفت شود. در این زمان نباید به هیچ وجه حرارت را زیاد کنید. وقتی حلوا وسط قابلمه جمع شد آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید تا خنک شود و بعد به هر حالتی که دوست داشتید حلوا را تزیین کنید.
طریقه درست کردن شهد حلوا:
شکر را با آب سرد مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید مدام هم بزنید تا شکر کاملا در آب حل شود. بعد گلاب، هل و زعفران را به شربت اضافه کنید. چند جوش زد از روی حرارت بردارید.