اموزش اشپزی و دستور پخت خورشت کنگر مجلسی :
مواد مورد نیاز:
- 250 گرم گوشت خورشتی
- 300 گرم کنگر
- 200 گرم سبزی نعنا و جعفری خورد شده (150 گرم جعفری 50 گرم نعنا)
- 1 عدد پیاز
- 20 گرم کره
- آبغوره به مقدار لازم
- نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه و دستور پخت خورشت کنگر:
1 – پیاز را خلالی خرد کرده و در روغن تفت میدهیم. سپس گوشت خورشتی را به پیاز اضافه کرده تفت میدهیم تا آب گوشت کشیده شود. کمی زردچوبه و فلفل به آن زده و به همراه 4 لیوان آب قرار دهید تا بپزد.
2 – کنگر را پاک کنید (دقت کنید که کنگر بسیار تیغ دارد پس مراقب باشید که دستتان آسیب نبیند. ) سپس تمیز کنگر را بشورید و چند بار آب آن را عوض کنید تا اگر داخل بافت آن گل و خاک است خارج شود .
3 – کنگر ها را به اندازه دو بند انگشت خرد کرده و در روغن تفت دهید. سپس در همان روغن نعنا و جعفری خرد شده را تفت داده و کنار بگذارید .
4 – پس از 40 دقیقه که گوشت نیم پز شد کنگر و نعنا و جعفری را به خورشت اضافه کنید و نمک و آب لیمو یا نارنج به خورشت بزنید و 30 دقیقه روی حرارت ملایم قرار داده تا خورشت جا بیفتد یا به اصطلاح قدیمی ها تنگ آب شود.
5 – کمی قبل از اینکه خورشت را از روی حرارت بر دارید زعفران آب زده را به به آن افزوده و خورشت شما آماده سرو است .
نکات :
1 – در بعضی از دستورات از نعنا و جعفری در این خورشت استفاده نشده است. و فقط از کنگر استفاده کرده اند که البته با نعنا و جعفری خوشمزه تر میشود. در صورتی که از کنگر بدون نعنا و جعفری استفاده نمایید مقدار آن را اضافه نمایید.
2 – در بعضی از دستورات از 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی نیز در این خورشت استفاده می کنند.
3-در بعضی دستورات مقداری سبزی قرمه هم اضافه میکنن که خوشمزه هم میشه و با بعضی ضائقه ها سازگاره.