اموزش درست کردن و طرز تهیه شیرینی نان چایی قزوین با روش اسان:
یکی از شیرینی های محبوب که الان تقریبا بیشتر مردم از شهرهای مختلف میشناسنش و یا حداقل اسمشو شنیدن، منم امروز براتون یه دستور خوب از این شیرینی محبوب آوردم تا خودتون شیرینی عیدتونو درست کنید و لذت ببرید.. زود دست به کارشید
مواد لازم:
- روغن صاف قنادی ۱۶۰ گرم
- پودرقند ۱۲۵ گرم
- زرده تخم مرغ ۲ عدد
- ماست ۵۰گرم
- بيكينگ پودر ۱/۲ ق چ
- آرد الك شده ۳۷۵ گرم
- هل ساييده ۲ ق س
- زعفران غليظ ۱/۲ ق س
مواد رویه:
- تخم مرغ 1عدد
- زعفران غليظ 1ق چ
- ماست ۱ق م
- شربت بار یا عسل ۱ق س
- روغن مایع ۱ق چ کنجد برای تزیین
رسپی شیرینی نان چایی قزوین:
فررا روي دماي ۱۷۵ تا ۱۸۰ سانتيگراد روشن كنيد تا گرم شود. روغن صاف قنادی (یا ترکیب نصف نصف روغن جامد و كره ي نرم شده )و پودر قند را با همزن بزنيد تا پوك شود. زرده ها را اضافه كرده و3-2 دقيقه بزنيد. هل ساییده رو هم اضافه کنید. ماست و بكينگ پودر را با هم مخلوط كنيد تا پف كند.
ماست را اضافه و ۳۰ ثانیه با همزن زده بعد همزن را کنار گذاشته و آرد الک شده را یکباره به مواد اضافه و با انگشتان مخلوط کرده تا خمیر یکدستی بدست بیاید. درصورت تمايل زعفران غليظ را افزوده و خمير را بگيريد. خمير را زياد ورز ندهيد. خمير را روي سطح صاف ترجيحا روي سطح پلاستيكي مانند سفره به قطر نيم سانت پهن كرده روى آنرا در صورت تمايل وردنه شيار دار بكشيد و با انواع مدلهاي كاتر قالب بزنيد. سپس داخل سيني كمى چرب شده قرار دهيد. روي نان چايي هارا در دو مرحله رومال زده كمى كنجد و در صورت تمايل پودر پسته ريخته و داخل فر قرار دهيد. طبقه وسط دماي 175 درجه سانتيگراد بمدت 15-20 دقيقه تا زير شيريني ها طلايي شود. اگر روى نان چايي ها تغيير رنگ نداده بود ميتونيد كمى گريل كنيد.
نکته:
من از روغن جامد استفاده کردم. در ظرف دربسته و دمای محیط و تو کابینت تازه و ترد باقی میمونه و خراب نمیشه، میتونید به جای روغن جامد از کره هم استفاده کنید که در اون صورت موندگاریش کم میشه ولی در عوض خوشمزه تره.
نوش جان
دستور از زینت جون از گروه مطبخ