دستور پخت نان گرده شاوی خونگی:
یکی دیگه از نونای محلی قشم هستش که به جای اینکه تو روغن سرخ بشه روی تابه ساج پخته میشه و یجورایی رژیمی تره.
معمولا روش سس مهیاوه و سوراغ که با ماهی درست میشه میریزن .
- آرد به ازای یک کیل
- شکر یک ق غ سرپر
- مایه خمیر یک ق غ
- نمک کمی
- روغن یک ق غ
- ماست یک ق غ
- آب به میزان لازم
طرز تهیه نان گرده شاوی با روش آسان:
توجه کنین این مقدار مواد برای یک کیل (پیمانه اندازه گیری که معادل دو لیوان دسته دار هست)
یعنی اگه دو کیل آرد داشتین باید دو ق شکر و دو ق مایه خمیر بریزین
مواد خشک رو با هم مخلوط میکنیم ماست میریزیم .
با آب خمیر میکنیم آب رو باید کم کم بریزین تا خمیر شل نشه
در آخر روغن میریزیم دوباره ورز میدیم روی خمیرو میپوشونیم استراحت میدیم تا ور بیاد
از خمیر چونه میگیریم چونه ها رو پهن میکنیم نباید زیاد نازک و نه زیاد کلفت پهن کنیم
بعد روی تابه میپزیم تند تند زیرو رو میکنیم تا پف کنه و بپزه.
روش مهیاوه و روغن میریزیم.
نوش جان