رسپی و طرز تهیه نان خمیری عالی:
نان خمیری یه نوع نان محلی شیرینه که وقتی تو روغن سرخ میشه پف میکنه و دولایه میشه.
حالا اگه مثل من حرفه ای باشین. وسطش بدون خمیر در میاد.
با نخود، عسل، پنیر، شیره خرما و…. میخورنش که من با نخود بیشتر دوست دارم.
این نان رو از مامان مهربونم که استاد پخت این نوع نونه یاد گرفتم کلا دستپخت مامانا یه چیز دیگست موافقین؟
واسه همین رفتم پیمانه ای که از قدیم واسه این نون اندازه میگیرن رو تهیه کردم و همیشه از همون پیمانه برای پخت این نون استفاده میکنم.
عکس دوم ما بهش میگیم (کیل) همون قوطی کمپوت آناناس هستش که کمپوتاشو خوردیم. قوطیش میمونه واسه پیمانه.
حالا شما یا مثل من برین کمپوت بخرین یا از معادلش استفاده کنین من اندازشو با لیوان دسته دار مقایسه کردم شد ؛
هرکیل = دو لیوان دسته دار
استکان کوچک قدیمی که تو عکس سومی هستش از مامانم کش رفتم که اونم با پیمانه مقایسه کردم ؛
هر استکان = نصف پیمانه
دستور زیادی واسه این نون هست یکی تخم مرغ میزنه یکی شیر یکی ماست
من خودم میگم هر چی ساده تر خوشمزه تر
- آرد به ازای یک کیل
- شکر یک استکان
- مایه خمیر یک ق غ
- نمک یک ق چ
- پودر هل یک ق م
- روغن دو ق غ
- آب ولرم به میزان لازم
طرز تهیه نان خمیری خوشمزه :
مواد خشک رو باهم مخلوط میکنیم آب رو کم کم اضافه میکنیم تا خمیر نسبتا سفتی بدست بیاد چون خمیر شکر داره وقتی وربیاد شل تر میشه.
وقتی خمیر شد بهش روغن اضافه میکنیم ورز میدیم تا خمیر لطیف بشه و روغن بخوردش بره حالا سرشو با سلفون میپیچیم میزاریم زیر پتو یا یه جای گرم حدود دو الی سه ساعت ور بیاد بستگی به دمای محیط داره شاید بیشتر بخواد.
بعد که ور اومد چانه اندازه گردو کوچک تر میگیریم پهنش میکنیم زیاد کلفت نباشه که وسطش خمیر جمع میشه .
روغن فراوون داغ میکنیم باید داغ داغ باشه بعد نونو میندازیم داخل روغن و با قاشق روغن میریزیم روی نون تا پف کنه بعد برش میگردونیم تا اون طرفشم سرخ بشه.
نوش جان