طرز تهیه و دستور پخت آش دوغ غذای سنتی ایرانی:
اموزش اشپزی و دستور پخت آش دوغ مجلسی:
مواد مورد نیاز:
- سبزی مخصوص ( تره و گشنیزو شوید ) : ۷۰۰ گرم
- نخود : ۲۵۰ گرم
- برنج : یک پیمانه
- نمک و فلفل : به میزان لازم
- دوغ تازه و ترش : دو لیتر
- سیر تازه خرد شده : به مقدار لازم
برای پخت آش دوغ ابتدا نخود را از شب قبل در مقداری آب خیس کنید توجه داشته باشید که در طول این مدت باید آب نخود را چند بار عوض کنید.
برنج را هم در ظرفی جداگانه به همراه مقداری نمک و آب خیس کنید ، در مرحله بعدی طرز تهیه آش دوغ نخود را به همراه ۶ لیوان آب درون قابلمه ای مناسب بریزید سپس قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید.
بعد از اینکه نخودها تقریبا پخته شدند برنج را به نخود اضافه کنید و اجازه دهید تا برنج و نخود به خوبی مغز پخت شوند.
سبزی آش دوغ چیست
سبزی مخصوص شامل ۷۰۰گرم تره و گشنیز و شوید هست که باید خرد شوند.
بعد از پختن برنج و نخود ، سبزی خرد شده را به آش اضافه کنید و درب قابلمه را به صورت نیمه بگذارید تا سبزی ها در زمان پختن رنگ شان تیره نشود.
در مرحله بعدی طرز تهیه آش دوغ ۱۵ دقیقه قبل از آماده شدن آش می توانید دوغ را اضافه کنید توجه داشته باشید که بعد از اضافه کردن دوغ باید آش را به صورت مرتب هم بزنید تا دوغ با همه مواد ترکیب شود بعد از اضافه کردن دوغ درب قابلمه باید باز باشد تا دوغ به اصطلاح نبرد ، نمک و فلفل را در اواخر پخت به آش اضافه کنید و بعد از چند دقیقه قابلمه را از روی حرارت گاز بردارید و آش را در ظرف مناسبی برای سرو بکشید.
توجه داشته باشید برای ایجاد طعم بهتر آش می توانید آن را با سیر تازه و خرد شده سرو کنید.
نکات طلایی برای پخت بهتر :
آش دوغ با روش های مختلفی پخته می شود و در تهیه این آش از مواد غذایی مختلف نظیر آرد و بلغور و کلم برگ استفاده می شود که در این مطلب روش اصلی و سنتی پخت این آش را در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم.
در طرز تهیه آش دوغ نباید آب آش زیاد باشد زیرا در انتهای پخت باید دوغ را به آش اضافه کنید.
اگر تمایل دارید آش رقیق باشد می توانید از مقدار برنج کمتری در پخت آش استفاده کنید.