اموزش اشپزی و طرز تهیه جوجه شکم پر خوشمزه و مجلسی در خانه :
دستور پخت و طرز تهیه جوجه شکم پر :
اون کاسه کنار جوجه هم اضافه مواد شکم جوجه هست که با یه مقدار آب جوجه گذاشتم روی حرارت تا آلو ها بپزه و سس غلیظ بشه.
برای مرینت کردن جوجه:
- پیاز:2عدد
- کره:30گرم
- زعفرون آبشده:به مقدار لازم
- آبلیمو:2قاشق غذاخوری
- سرکه سفید:1/3لیوان
- نمک،فلفل سیاه
ابتدا سرکه سفید رو داخل یه مقدار آب می ریزیم و جوجه رو نیم ساعت داخلش قرار میدیم.
بعد جوجه رو از آب خارج کرده و با دستمال آشپزخونه کامل خشک میکنیم.
کره رو آب کرده و مقداری زعفرون آبشده بهش اضافه کرده و با برس قسمت روی مرغ و زیر پوست و داخل شکمش میکشیم،
یدونه پیاز رو حلقه ایی خرد کرده و کف ظرف مورد نظر میچینیم،
یدونه پیاز هم درشت خرد کرده و داخل شکمش قرار میدیم،
نمک و فلفل هم روی مرغ میزنیم و آبلیمو هم اضافه کرده و سلفون میکشیم و یه از شب قبل یا حداقل 2 ساعت داخل یخچال قرار میدیم.
مواد داخل شکم مرغ:
- پیاز: 1 عدد بزرگ
- آلو : یک پیاله
- انار ترش: یک پیاله(جایگزین زرشک)
- گردو: یک پیاله( من آسیاب شده و یه مدار خرد شده ریختم)
- رب انار ترش و ملس: با هم 3 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه
پیاز رو خرد کرده و سرخ میکنیم،
نمک، زردچوبه، فلفل اضافه کرده و تفت میدیم تا عطرش آزاد بشه،
آلو (من یه مقدار آلو جنگلی ترش ریختم) + انار ترش اضافه کرده و تفت میدیم،
گردو رو هم اضافه میکنیم و در آخر رب انار رو اضاف کرده و بعد از یک دقیقه از روی حرارت برمیداریم و بعد از اینکه خنک شد،
پیازی که داخل شکم مرغ بود رو خارج کرده و از مواد آماده شده داخلش ریخته و با نخ و سوزن میدوزیم.
یه مقدار دیگه روی مرغ زعفرون آب شده برس کشیده و روش فویل میکشیم و داخل فر 200 درجه به مدت یک ساعت قرار میدیم،
بعد از فر خارج کرده و فویل رو ازش جدا میکنیم و دوباره روش از زعفرون برس میکشیم و داخل فر میزاریم و درجه رو روی 180 تنظیم میکنیم،
و در طی پخت چند بار از آب و روغنی که کف ظرف هم روی مرغ کشیده تا حسابی خوشرنگ بشه.
زمان پخت کاملش بین 2 تا 2/5 هست که بسته به درجه فر داره.
بعد از پخت یه مقدار از آب و روغن که کف ظرف هست برداشته و یه قاشق رب انار بهش اضافه کرده و روی مرغ برس میکشیم، (اینجوری هم خوش رنگ میشه، هم خوش طعم)
نوش جان