اموزش اشپزی و طرز تهیه خوراک لوبیا و قارچ سنتی و خوشمزه خونگی:
مواد مورد نیاز:
- لوبیا چیتی دو لیوان
- قارچ ۱۰ عدد بزرگ
- پیاز یک عدد بزرگ
- سیر دو حبه
- سیب زمینی یک عدد بزرگ
- گوجه فرنگی یک عدد
- رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
- آبلیمو یک قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی زردچوبه
- روغن به اندازه کافی
دستور پخت و طرز تهیه خوراک لوبیا و قارچ :
لوبیا چیتی ها را در ظرفی بزرگ می ریزید و روی آن آب می ریزید . به مدت ۵ ساعت اجازه می دهید تا خوب خیس بخورند . در این مدت ۲ مرتبه آب آن را تعویض می کنید تا نفخ لوبیا ها از بین برود.
پیاز را پوست می گیرید . سپس آن را می شویید و نگینی خرد می کنید . داخل تابه ای روغن می ریزید و روی حرارت کم قرار می دهید تا داغ شود . پیازها را داخل تابه می ریزید و تفت می دهید و صبر می کنید تا طلایی شوند.
پیاز های سرخ شده را در بشقابی می ریزید . سیرها را پوست می گیرید . می شویید و خرد می کنید . داخل تابه می ریزید . تفت می دهید تا سرخ شوند. گوجه فرنگی را می شویید . خرد می کنید . به سیر اضافه می کنید.
حالا مداوم تفت می دهید تا آب گوجه فرنگی تبخیر شود . بعد رب گوجه فرنگی را اضافه می کنید . لوبیا چیتی ها را در آبکش می ریزید و می شویید . داخل تابه می ریزید و همگی مواد را تفت می دهید . وقتی آماده شد به یک قابلمه مناسب منتقل میکنید . ۵ لیوان آب به مواد اضافه می کنید.
درب را می گذارید . ابتدا حرارت را زیاد می کنید تا آب درون قابلمه بجوش بیاید . سپس حرارت را ملایم می کنید تا به مدت ۳ ساعت خوب لوبیا ها مغز پخت شود.
در زمان پخت مخلوط لوبیا چیتی، سیب زمینی را پوست می گیرید . می شویید و خرد می کنید. داخل تابه ای روغن می ریزید و روی حرارت کم قرار می دهید تا داغ شود . سیب زمینی ها را داخل تابه می ریزید و مداوم تفت می دهید تا کمی نرم و پخته شوند. ( نمیخواهیم سرخ شوند ) و از روی حرارت تابه را بر می دارید و کنار می گذارید. قارچ ها را با دستمال نمدار تمیز می کنید و خوب ساقه های آن ها را می شویید و خرد می کنید.
پس از اینکه از مدت زمان پخت لوبیاها ۲ ساعت گذشت سیب زمینی های نیم پز را همراه با پیاز داغ و قارچ های خرد شده به مخلوط لوبیا چیتی اضافه می کنید.
در مرحله آخر فلفل سیاه، زردچوبه و کمی نمک را روی مواد می پاشید . درب قابلمه را می گذارید تا یک ساعت دیگر خوراک بپزد و پخت لوبیا چیتی موجود در خوراک کامل شود. در آخر که لوبیا چیتی کاملا جا افتاده بود آبلیمو و نمک و فلفل غذا را اندازه می کنید و اضافه می کنید. نوش جان