آموزش پخت و طرز تهیه نان روغنی خوشمزه و آسان در خانه :
مواد لازم برای 4 نان:
آرد: سه لیوان سر صاف (من از آرد قنادی استفاده کردم)
شیر : یک لیوان
کره : ۶۰ گرم
شکر : دو ق غذاخوری
نمک :یک ق چایخوری سر صاف
خمیر مایه: یک ق غذاخوری
برای رومال :
یک زرده تخم مرغ
یک ق غ شیر
یک ق غ روغن
کنجد و سیاه دانه برای تزیین
دستور پخت و طرز تهیه نان روغنی:
شیر + شکر + کره را در قابلمه کوچکی ریتته روی حرارت ملایم بگذارید تا کره در شیر حل بشه اما نجوشه . بعد کنار بگذارید تا خنک بشه . ولرم که شد و حرارتش دست رو نسوزوند خمیر مایه رو در شیر بریزید و با چنگال هم بزنید تا یکدست بشه و درش رو ببندید و در محیط آشپزخانه استراحت بدید تا عمل بیاد و پف کنه.
آرد و نمک رو در کاسه ای الک کنید بعد ترکیب شیر و شکر و کره و خمیر مایه رو اضافه کنید و مخلوط کنید . سپس روی سطحی انتقال بدید و خمیر رو ورز بدید ، چنگ نزنین ، با کف دست ورز بدید و اگر خمیر چسبنده بود کمی آرد بزنین . ده دقیقه خمیر رو ورز بدین و بعد که خمیر صاف و یکدست شد در یک کاسه چرب شده تو محیط آشپزخونه با در بسته ، خمیر رو یک ساعت استراحت بدین. حجم خمیر که دو برابر شد، پف خمیر رو بگیرید و خمیر رو چهار قسمت کنید .
هر قسمت رو باز کنید و روی کاغذ روغنی در فر بگذارید و با کاتر طرح بندازید ، بعد روی خمیر رو با یه پارچه بپوشونید و یک ربع استراحت بدین . تو این فاصله فر رو با ۱۸۰ درجه روشن کنید تا گرم بشه .. بعد از اینکه یک ربع گذشت مواد رومال رو مخلوط کنید و روی نان ها بدید ، کنجد و سیاه دونه بزنید و به مدت ده دقیقه توی فر بپزید . باگر نون توی فرتون خشک میشه ، یک کاسه آبجوش تو فر بگذارید . توی فر من ده دقیقه کافی بود. منتها ممکنه تو بعضی فر ها زمان بیشتری بخواد . بعد روش رو گریل بزنید تا طلایی بشه….
بعد هم حالش رو ببرید .