آموزش و دستور پخت نان کدو حلوایی خوشمزه و اسان در خانه :
- آرد: حدود 700 گرم
- تخم مرغ :1 عدد
- کره: 50 گرم
- شکر : 100 گرم
- شیر: 2/3 لیوان
- پوره کدو حلوایی: 2/3 لیوان
- زیره: 1/4 ق چ
- دارچین : 1/4ق چ
- جوز هندی: نوک ق چ ( من زیره و جوز نزدم و دارچین رو دو برابر کردم ولی جا داشت بیشترم بشه دارچینش )
- نمک: نصف ق چ
- پودر خمیر مایه فوری: 2ق چ
- آب ولرم : 1/4 لیوان
- شکر برای عمل آوری مایه خمیر: 1ق چ
مواد میانی :
- گردو خرد شده :50 گرم
- شکر : 1 ق غ
- دارچین : نصف ق چ
- آب یا گلاب : ۱ ق غ .
مواد رومال :
- تخم مرغ: 1 عدد
- زعفران دم کرده: مقداری
طرز تهیه و دستور پخت نان کدو حلوایی :
شیر ، شکر و کره رو در ظرفی روی حرارت بگذارید تا شکر حل و کره آب بشه . بعد بگذارید خنک بشه و به دمای محیط برسه . آب ولرم و شکر رو در ظرفی با هم مخلوط کنید و بهش خمیر مایه رو اضافه کنید و درش رو ببندید و بذارید ۱۰ دقیقه عمل بیاد .
.
در ظرف بزرگی مخلوط شیر و کره رو با تخم مرع و نمک و ادویه بهم بزنید تا تخم مرغ از اون حالت لختگی در بیاد . پوره کدو حلوایی و خمیر مایه رو اضافه کنید . برای پوره کدو حلوایی من کدو رو بخارپز میکنم و بعد با گوشتکوب برقی له و لورده اش میکنم . آرد رو که قبلا الک کردیم رو کم کم اضافه میکنیم . مقدار آرد تقربیه تا زمانیکه خمیر جمع بشه و به دست تمیز نچسبه باید آرد اضافه کنیم .
روی سطح کار آرد بپاشید و خمیر رو روش بگذارید و روی خمیرم آرد پاشی کنید و ده دقیقه ورز بدید . اگر حین ورز دادن خمیر چسبنده بود بازم آرد بزنید . خمیر رو تو یه کاسه بزرگ چرب شده بگذارید و یک ساعت تا یک ساعت و نیم تو جای نسبتا گرم بهش استراحت بدید تا حجمش دوبرابر بشه . بعد از این مدت ، پف خمیر رو بگیرید و یک دقیقه ورزش بدید . مواد میانی رو با هم مخلوط کنید . تو رسپی اصلی خمیر رو دوازده چونه کرده بود و لاش مواد میانی گذاشته بود و مثل عکس آخر دور تا دورش رو برش زده بود و یه گردو روش گذاشته بود .
روی خمیر دستمال میندازیم و بیست دقیقه استراحت میدیم و بعد رومال میزنیم و نیم ساعت در فر ۱۸۰ درجه که توش کاسه آبجوش از اول گذاشتیم میپزیم ..
.نکته : تو فر من ۲۰ دقیقه کافی بود . پس چک کنید .