دستور پخت و آموزش شیرینی ارده و خرما به روش آسان و خوشمزه :
(برای 12 عدد شیرینی)
(دستور خانم پرستو احمدی)
مواد لازم :
- 1- ارده، ¼ پیمانه (ترجیحا غلیظ و سفت)
- 2- روغن مایع، ¼ پیمانه
- 3- پودر قند، ½ پیمانه
- 4- آرد ، 1 و ¼ پیمانه
- 5- کنجد، حدودا ۱/۳پیمانه
- 6- خرما هسته گرفته، 6 عدد
طرز تهیه شیرینی ارده و خرما :
فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید. ارده و روغن مایع را داخل کاسه ای بریزید. یک چهارم از آرد را کنار بگذارید و مابقی آرد را همراه پودر قند داخل کاسه محتوی ارده الک کنید. مواد را ابتدا با قاشق و سپس با دست مخلوط کنید تا یکدست شود. خمیر پایه باید نرم و لطیف و کمی چسبنده باشد. اگر خمیر خیلی چسبنده بود، آرد باقیمانده را نیز به تدریج به خمیر اضافه کنید. ولی خمیر را نباید زیاد سفت بردارید و کمی چسبندگی و شل بودن برای خمیر طبیعی است.
از خمیر آماده گلوله های هم اندازه ایی برداشته در کف دست کمی پهن کنید. نیمی از خرما را داخل آن قرار داده و خمیر را ببندید تا خرما پوشانده شود. شیرینی را در کنجد بغلطانید تا تمام سطح آن به کنجد آغشته شود. برای یکدست شدن شیرینی ها، آنها را داخل اسکوپ متوسط بستنی شکل داده و در سینی بچینید. نیازی به فاصله دادن خیلی زیاد بین شیرینی ها نیست چون شیرینی در فر زیاد پهن نمی شود.
بعد از اتمام خمیر، شیرینی ها را به مدت 15 تا 20 دقیقه در فر گرم شده قرار دهید تا کنجدها کمی طلایی شوند. دقت کنید که این شیرینی از سمت کف سریع رنگ می گیرد. بهتر است بعد از 15 دقیقه شیرینی ها را کنترل کنید و اگر کنجدها طلایی نشده بود. آن را به یک طبقه بالاتر از وسط انتقال دهید. بعد از خارج کردن از فر تا زمانیکه شیرینی ها خنک نشده اند به آنها دست نزنید. سپس آنها را از سینی خارج کرده و در ظرف سرو بچینید و رویه شیرینی را با پودر پسته تزیین کنید.
نکات:
نکته1: مقدار آرد مصرفی براساس غلظت ارده متغیر است، برای همه بهتر است همه آرد را یکجا نریزید. من در شیرینی تصویر فقط از یک پیمانه آرد استفاده کردم.
نکته2: هر قدر ارده مصرفی شما غلیظ تر باشد، شیرینی خوش طعم تری و تردتری خواهید داشت. به عنوان مثال بهتر است از ارده ای که معمولا کف ظرف ته نشین و غلیظ می شود استفاده کنید.
نکته3: بسته به اندازه اسکوپ بستنی ممکن است تعداد شیرینی ها متفاوت باشد در آنصورت تعداد خرماها برای هر شیرینی یک نیمه خرما لازم است.