دستور پخت نان خرما پیچ خونگی:
مواد لازم:
- 1- شکر، یک چهارم پیمانه
- 2- شیر یا آب، یک پیمانه
- 3- خمیر مایه، یک قاشق غذاخوری
- 4- روغن مایع، 30 گرم
- 5- تخممرغ، 2 عدد
- 6- نمک، 1 قاشق چایخوری
- 7- آرد، 400 تا 450 گرم
- 8- نیمه گردو، 20 عدد
مواد میانی:
- 1- خرمای درشت، 40 عدد (بدون هسته و پوست)
- 2- آب، یک دوم پیمانه
- 3- کره، 2 قاشق غذاخوری
- 4- دارچین، 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه نان خرما پیچ :
یک قاشق شکر چایخوری از شکر را داخل شیر ولرم حل کنید و خمیرمایه را روی سطح آن بپاشید. خمیرمایه را به آرامی مخلوط کنید و روی آن یک بشقاب بگذارید و کنار بگذارید تا عمل کرده و کف مانند شود. در این فاصله بقیه شکر، روغن مایع، سفیدهی تخم مرغها و نمک را مخلوط کنید (زردهها را برای روی نان کنار بگذارید). این مواد را با همزن دستی هم بزنید تا یکدست شود. خمیرمایه عمل آمده را به این مواد اضافه کرده و بلافاصله مقداری آرد به مواد اضافه و مخلوط کنید. آرد را به تدریج به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید تا خمیر جمع شود. خمیر را روی سطح آردپاشی شده قرار داده و ورز دهید تا چسبندگی آن گرفته شده و خمیر نرم و لطیف شود. دقت کنید آرد زیادی به خورد خمیر ندهید.
خمیر آماده را داخل ظرفی با گنجایش کافی که با یک قاشق چایخوری روغن مایع چرب کرده اید، قرار بدهید. خمیر را یک دور در کاسه بگردانید تا تمام سطح خمیر چرب شود. روی ظرف خمیر را سلفون بکشید و کنار بگذارید تا استراحت کرده و حجم آن دوبرابر شود.
برای تهیه مواد میانی:
خرماهای بدون پوست و هسته را درقابلمه ای ریخته و آب را به آنها اضافه کنید . روی حرارت ملایم بگذارید تا خرماها نرم و خمیری شوند. با قاشق کاملا آنها را له و یکدست کنید. سپس از روی حرارت برداشته و کره و دارچین را اضافه و مخلوط کنید و کنار بگذارید تا کاملا خنک شود.
بعد از آماده شدن خمیر پف آن را به آرامی با مشت خود بخوابانید و روی سطح آردپاشی شده انتقال دهید. خمیر را دو قسمت کنید. یک قسمت را کنار بگذارید و قسمت دیگر را به شکل مستطیلی به ابعاد 20 در 30 سانتی متر باز کنید. نیمی از مواد میانی را کاملا یکنواخت، روی کل خمیر پخش کنید.طول خمیر را به صورت فرضی به سه قسمت تقسیم کنید.
ابتدا یک سوم فوقانی خمیر را از طول به روی یک سوم میانی تا بزنید.
سپس یک سوم انتهایی را نیز روی قسمت وسط تا کنید. (مانند عکس) که مستطیلی به ابعاد 10 در 20 سانتی متر خواهید داشت. این خمیر را به ده نوار به طول ده سانتیمتر و عرض دو سانتیمتر تقسیم کنید. نوارها را سه یا چهار مرتبه به دور خودش بپیچید سپس آن را به دور خودش حلقه کرده و در سینی فر قرار دهید. برای قسمت دوم خمیر نیز این مراحل را تکرار کنید.
روی نان های آماده را به دستمال نخی تمیز پوشانده و حدود بیست تا سی دقیقه دیگر استراحت دهید. فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد در مورد فرهای گازی و 160 درجه سانتیگراد در فرهای برقی فندار روشن کنید.
بعد از استراحت دوم روی نان ها زرده تخم مرغ کنار گذاشته شده را مالیده و نیمه گردو را در وسط نان فشار دهید. نان ها را به مدت 15 تا 20 دقیقه در فر داغ شده قرار دهید تا طلایی شوند. برای پخت بهتر یک ظرف با چند تکه یخ در کف فر قرار دهید بعد از پخت، نان ها را توری سیمی خنک کنید.
نکته1: برای راحت کنده شدن پوست خرما آنها را با آب گرم بشویید.